Så får du till 15 minuter om dagen med yoga & träning

01 February 2022 | By Yogobe

Känns det motigt att komma igång med det du mår bra av? Eller svårt att få till tiden för yoga och träning? Här får du tips på hur du får till en kvart om dagen med det du behöver!


15 minuter för dig och din hälsa

Visst är det märkligt att det ibland kan vara så svårt att komma igång och göra saker som vi vet att vi mår bra av? Som att röra på kroppen eller att ta stunder för vila och återhämtning. När du hamnat där, är det bra att sänka ribban för sig själv. Du behöver inte vara på gymmet eller göra ett yogapass i 60-90 minuter. Du behöver bara komma igång och när endofinerna väl har kickat in, brukar lusten och motivation till att fortsätta komma tillbaka.

Så börja med att sätta av 15 minuter om dagen. Det är en procent av din dag! Vad behöver du? Vill du komma igång med din träning, börja meditera för mer lugn i vardagen – eller vill du äntligen få till den där regelbundna yogan? Vi har sammanställt några tips på hur du får till en kvart om dagen, men just det du behöver. Häng med!


5 tips för att få till en kvart träning eller yoga om dagen

  • Hitta ditt varför?: Varför vill du få in den är kvarten för dig själv? Kanske vill du må bättre, bli starkare, känna dig piggare eller gladare? Låt ditt varför vara din drivkraft, som ett mantra du kan återvända till när motivationen tryter.
  • Planera: Genom att dagen innan planera in när du ska göra morgondagens 15 minuter är det större chans att det faktiskt blir av. Kanske testa att sätta ett alarm på mobilen eller lägga in tiden i kalendern för din kvart.
  • Gör det: Just do it! Prioritera dina 15 minuter och se till att de blir av. Det kommer att komma dagar när det det tar emot, men låt tanken på den sköna känslan som infinner sig efter din kvart pusha dig till att göra det ändå. Och som sagt, 15 minuter är bara en procent av din dag..
  • Anpassa efter dig och din vardag: Är du en morgonmänniska? Perfekt, då kan du ställa klockan en kvart tidigare och göra din grej. Kvällsmänniska? Ta din kvart på kvällen. Har du lugnt på jobbet kring lunch? Ta din kvart då. Fundera vad som passar dig och din vardag och planera in din kvart där.
  • Placera ut påminnelser hemma: Ha yogamattan utrullad där hemma. Om du vill träna, placera ut hantlar, gummiband eller andra träningsredskap i vardagsrummet eller liknande. Då blir du garanterat påmind om dina 15 minuter. Är det lugn och meditation du är ute efter – ställ fram rökelse eller meditationskuddar (eller vanliga kuddar) i ett hörn. Var kreativ i dina påminnelser och lycka till!

Kolla in temasidan: Kom igång – klasser på 15 minuter!

Vill du få stöd och inspiration för att komma igång med yoga, träning, meditation eller återhämtning? Kolla in vår temasida: Kom igång – klasser på 15 minuter. Där hittar du utvalda klasser, playlist och vår utmaning 15 minuter i 15 dagar – en snäll kickstart samt peppande läsning. Testa att ge dig själv en kvart om dagen och upptäck att även korta pass kan öka ditt välmående! 

Övingar online – 15 minuter för din hälsa

Tutorial
15 min

Yoga with

Upplev nyfikenhet i den fysiska kroppen genom att uppmärksamma ingångar, övergångar och tyngdpunkter i positioner på ett annorlunda sätt.

New
15 min

Yoga with

Väck kroppen varsamt med liggande och sittande rörelser, och sätt tonen för resten av dagen.

video.flavor.audio
15 min

Meditate with

Blicka inåt, in i ditt center, för närvaro i kroppen och en trygg plats inom dig själv att återvända till om och om igen.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka här och kom igång direkt!

Lästips

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]