En kvart om dagen & Chakras - del 2

10 February 2014 | By Ulrica Norberg

Nu är vi inne på andra veckan på månadstemat En kvart om dagen & Chakra. När du har hittat en liten stund om dagen för dig själv och din yoga, kommer alltid frågan VAD du ska investera i för typ av yoga. Ska den vara kraftfull och flödande eller återhämtande och lugnande? Det är vad vi kommer fokusera på denna vecka.BEYOGA365 är vår community på Facebook där vi månad för månad vägleder dig till hälsa och balans i vardagen genom kunskap och tips med yoga som utgångspunkt. Var med en dag här och där eller följ ett av våra månadsteman på dina egna villkor för yoga i vardagen och på mattan. Kika här för introduktionen till månaden.

Vecka 2 (av 4) - Selfinvestment del 2

Ett sätt att skapa större tydlighet för dig själv är att börja med att lyssna in dig själv och hur du vaknar på morgonen. Är du en sådan som flyger upp på morgonen och har massor av energi, rekommenderar jag att faktiskt göra lite mer flödesinriktade pass med fokus på stabilitet där andning, kriyas och alignment prioriteras. Och sedan på kvällen satsa mer på återhämtning och lugnande pass såsom restorative, yinyoga och meditation.

Är du mer av den långsamma sorten och du vaknar rätt seg, trött och att du inte gillar rörelse eller massa ljud, rekommenderar jag att göra precis tvärtom. Kanske du börjar dagen med mer lugnande praktik och på kvällen tar du tid för att först göra mer flödande praktik, följt av en låååång Savasana och kanske en Abhyanga självmassage (massera in dig med varm sesamolja, låt det sitta i 20 min, duscha av och sedan krypa ner i sängen).

Denna idé handlar alltså om att du börjar där du är och tillför kraft genom den sinnesstämning där du är. Då börjar du bygga upp dig själv inifrån och ut istället för att sinnet ska rida dig framåt i livet och bara tala om hur du ska vara, vem du ska vara och vilken version du ska vara.
Yoga handlar om att över tid hitta rätta metoder för att hitta tillbaka till sitt inre; och väl där, känna sig så pass hemma att allt du tar dig för blir en reflektion av det välmåendet.

Veckans rekommenderade videos

Utgå från sekvenserna nedan, men du kan även välha att plocka från mina tips från förra veckans introduktion

Shanti

Via BEYOGA365 önskar Yogobe vägleda, inspirera och motivera oss alla till regelbunden yoga och träning på mattan, yoga som förhållningssätt i vardagen och hållbar hälsa. Varje månad genom årets 365 dagar bjuder BEYOGA365 på ett nytt tema (läs mer om dem här) under vägledning av olika experter som du kan följa efter egen förmåga. Just denna temamånad är det Emma Öberg som tillsammans med sina vänner på Yogobe guidar dig med videos, inspirerande läsning och peppar dig här i bloggen samt i våra communityn på Facebook: BEYOGA365 och YOGAMOM365.

Ulrica Norberg

Ulrica är en av Sveriges pionjärer inom yoga och har skrivit flertalet böcker och artiklar både i Sverige och utomlands. Ulrica har även utbildat över 500 yogalärare i Skandinavien.

Read more