Temamånad: YOGOBE OUTDOOR - del 3

16 March 2015 | By Magnus Ringberg

Jag har alltid älskat skogen. Från Mulle som barn till skolgympans orientering och terränglöpning till sköna vandringar. Ibland uppför, ibland nerför, ofta mjukt och skönt men också kargt, blåsigt och kallt. Det är kontraster som leder till upplevelser. Allt annat blir stagnation. Detta är vecka 3 av 4 denna temamånad där jag uppmuntrar dig att upptäcka och utforska din andning, rörelser och avslappning utomhus.


Ta del av introduktionen till denna temamånad där jag presenterar upplägget och vad vi kommer att fokusera på vecka för vecka.

Vecka 3 (av 4) - Upptäck kontrasterna i naturen

I yogan utomhus blir allt annorlunda och det öppnar upp för att hitta nya ingångar till kroppens andning, rörelse eller avslappning. Veckans utomhusyogis kommer från Göteborg, Halmstad, Stockholm och Åre och de kommer ge dig inspiration i olika riktningar som innefattar kontraster. Allt från snö, sluttningar, bergstopp, trollskog och vindodlingsfält.

Veckans utmaning

Under denna vecka i #yogobeoutdoor så rekommenderar jag dig att testa att yoga i en riktning som lutar. Vänd kroppen så att du är på väg ner i en backe eller uppför. Du kommer att känna att de moment som ibland är lätta kommer bli annorlunda och det som är utmanande plant kan bli fritt och lättillgängligt i en lutning. Gillar du få lite extra skjuts och lätthet eller behöver du träna på att hålla emot och skapa kontroll? Att sitta i en nedförsbacke kan hjälpa bäckenet till bättre positionering. Du rullar lite lättare fram på sittbensknölarna, bäckenet tippar framåt och kurvaturen i ländryggen blir mer i sitt neutrala läge. Att göra liggande avslappning i lätt lut ner- eller uppförslut är också en fin annorlunda upplevelse.

I bilden högst upp i detta inlägg gör jag nedåtgående hund i ett vinodlingsfält kring E`scalet i Ramatuelle i södra Frankrike för drygt en vecka sedan. Det lutar något, vilket ger annorlunda tyngdpunkt och andra möjligheter. Händerna är lite högre jämfört med fötterna så det avlastar överkroppen och du kan använda benens kraft för att hitta utrymmet i rörelsen.

Videorekommendationer

Lycka till!

P.S. Låt oss följa varandra via #YOGOBEOUTDOOR på Facebook och Instagram. Marian Papp's mycket kloka bok "Yoga på djupet" kommer lottas ut bland de aktiva inspiratörerna till utomhusyoga under mars månad 2015. Mer om utmaningen och utlottning här.

För mer inspiration på temat utomhusträning vill vi rekommendera dessa blogginlägg där yoga- och träningsprofiler delar med sig av sina tips och erfarenheter:Gå till Facebook communityn #BEYOGA365 där vi på Yogobe vägleder och likasinnade inspirerar och motiverar varann till yoga på mattan och i vardagen. Yogobe har ett nytt tema varje månad 365 dagar om året. Du kan vara med en vecka eller månad här och där eller varje dag. Du avgör. Under dessa veckor är det jag, Magnus som guidar dig här i bloggen samt i gemenskapen BEYOGA365 med såväl inspirerande läsning som videotips & pepp med hjälp av Veronica, Camilla & Co.

Magnus Ringberg

Magnus är legitimerad sjukgymnast och respekterad tränare inom yoga, Garuda och Functional Moves.