En kvart om dagen & Chakras - del 3

17 February 2014 | By Ulrica Norberg

Vi har nu inne på den tredje veckan i vårt månadstema: "En kvart om dagen & Chakra vägledning". Det är dags att ta praktiken vidare till nästa steg genom att börja skapa en intention med vår yogaträningen, och denna gång via ett chakra fokus.BEYOGA365 vår community på Facebook där vi månad för månad vägleder dig till hälsa och balans i vardagen genom kunskap och tips med yoga som utgångspunkt. Var med en dag här och där eller följ ett av våra månadsteman på dina egna villkor för yoga i vardagen och på mattan. Kika här för introduktionen till denna månad.

Vecka 3 (av 4) - Stabilitet och balans

Denna vecka kommer att handla om hur vi kan skapa sk. Sthira; stabilitet och balans i vårt nervsystem utifrån en kropp, ett sinne och självperspektiv. Om hur vi kan försöka skapa bättre förutsättningar för att dessa tre ska börja samspela bättre. Vi behöver då sänka ambitionsnivån och anspänningen; just grunda och skapa en känsla av stabilitet och lugn.

Här vill jag utmana dig att börja titta närmare på vad du känner är utmanande i tanke och känsla. Tillåter du dig själv att få känna? Att vara ok med att yogan ibland blir skit; att den inte alls känns kul eller lustfylld? Kan du vara ok med det? Vad kommer upp när du yogar? Vad har du för föreställningar om din yogaträning? Skriv ner detta i din yogadagbok.

Veckans rekommenderade videos

Via BEYOGA365 önskar Yogobe vägleda, inspirera och motivera oss alla till regelbunden yoga och träning på mattan, yoga som förhållningssätt i vardagen och hållbar hälsa. Varje månad genom årets 365 dagar bjuder BEYOGA365 på ett nytt tema (läs mer om dem här) under vägledning av olika experter som du kan följa efter egen förmåga. Just denna temamånad är det Emma Öberg som tillsammans med sina vänner på Yogobe guidar dig med videos, inspirerande läsning och peppar dig här i bloggen samt i våra communityn på Facebook: BEYOGA365 och YOGAMOM365.

Ulrica Norberg

Ulrica är en av Sveriges pionjärer inom yoga och har skrivit flertalet böcker och artiklar både i Sverige och utomlands. Ulrica har även utbildat över 500 yogalärare i Skandinavien.

Read more