Temamånad: YOGOBE OUTDOOR - del 4

22 March 2015 | By Magnus Ringberg

Vi pratar ofta om vanor och att få till en daglig praktik. Under denna vecka ligger fokus på motivation och hur vi skapar positiva vanor. Vad driver oss och hur kan vi skapa en hållbar livsstil? Det här är den fjärde och avslutande veckan denna temamånad där jag uppmuntrar dig att upptäcka och utforska din andning, rörelser och avslappning utomhus.


Ta del av introduktionen till denna temamånad där jag presenterar upplägget och vad vi kommer att fokusera på vecka för vecka.

Vecka 4 (av 4) - Motivation

”Kortsiktiga val kan ge långsiktiga vanor. Vad väljer du?”  - Christina Sivertsson, The Academy

För att skapa hälsa behöver vi göra våra dagliga goda vanor till långsiktiga handlingar. Vi behöver hitta det som lyfter oss och som ger oss vitalitet och kraft.

Min underbara kollega Christina Sivertsson på The Academy har många härliga tankar vad gäller att skapa positiva vanor och stötta ett hälsosamt förhållningsätt. Vi har jobbat tillsammans länge och sedan år 2006 utvecklat träningsformen Functional moves®. Christina återkommer ofta till hur viktigt det är att knyta an till de positiva tankarna vid rörelse. Tycker du det är meingsfullt, kommer du göra det igen. Gör du det igen så har du fått en vana och först då kan du påverka din hälsa.

I den fjärde veckan av YOGEBEs temamånad vill jag dela med mig om tankar kring motivation och hur vi ska skapar positiva vanor. I allt som händer och sker behöver du göra medvetna aktiva val. Att ständigt träna på att välja det som är viktigt och betydelsefullt för dig. Om och om igen.

Du får också testa att träna till vår utomhusträningsfilm i functional moves® som vi gjorde år 2010. Vi filmade en härlig höstdag utanför Båstad (Kullavik) och hoppas du ska få inspiration till dina utomhusrörelser.

 

https://youtu.be/l1eAhPLcF-A

Veckans utmaning

I veckans inspirationsblogginlägg för YOGOBEOUTDOOR får du tips på hur du kan skapa positiva träningsupplevelser och skapa goda vanor. Utmaningen för veckan är att reflektera över dessa frågor: Vad behöver du när du yogar för att du ska skapa en positiv upplevelse? Vad motiverar dig när du ska yoga? Vad behöver du tända med för att sätta igång elden i din yogapraktik? Dela gärna med dig av dina tankar i BEYOGA365.

Videorekommendationer

Här rekommenderar jag några sekvenser som du kan göra inomhus på mattan eller utomhus i naturen, du avgör!

P.S. Låt oss följa varandra via #YOGOBEOUTDOOR på Facebook och Instagram. Marian Papp's mycket kloka bok "Yoga på djupet" kommer lottas ut bland de aktiva inspiratörerna till utomhusyoga under mars månad 2015. Mer om utmaningen och utlottning här.

Vilka långsiktiga vanor vill du bära med dig?

För mer inspiration på temat utomhusträning vill vi rekommendera dessa blogginlägg där yoga- och träningsprofiler delar med sig av sina tips och erfarenheter:


Via BEYOGA365 önskar Yogobe vägleda, inspirera och motivera oss alla till regelbunden yoga och träning på mattan, yoga som förhållningssätt i vardagen och hållbar hälsa. Varje månad genom årets 365 dagar bjuder BEYOGA365 på ett nytt tema under vägledning av olika experter som du kan följa efter egen förmåga. Just denna temamånad är det jag, Magnus som tillsammans med mina vänner på Yogobe som guidar dig med videos, inspirerande läsning och peppar dig här i bloggen samt i vår gemenskap och community på Facebook: BEYOGA365

Magnus Ringberg

Magnus är legitimerad sjukgymnast och respekterad tränare inom yoga, Garuda och Functional Moves.