Så behåller du yoga- & träningsmotivationen

23 April 2014 | By Yogobe

Har du kommit igång med din yoga eller löpträning men undrar hur du ska göra för att få in regelbundenheten i vardagen? Här ger löparexperten Anders Szalkai tre tips på hur du behåller din motivation.  1. Sätt upp ett mål
    Att ha ett mål uppsatt kan både ge motivation och göra att man skapar en regelbundenhet i sin träning. Gör en deal med dig själv. Har du inget träningsmål eller lopp som du ska springa kan målet vara att du ska komma ut och springa två gånger i veckan eller yoga tio minuter varje morgon.
  2. Följ upp
    Att följa upp träningen eller yogan kan också hjälpa till att behålla motivationen. När du har varit ute på din löparrunda eller stått på din yogamatta, skriv upp det och bocka av det i en träningsdagbok.
  3. Planera
    Och till sist, gör en plan för din träning i förväg. Bestäm dig för vilken typ av löparträning du vill göra varje vecka, och hur mycket yoga du vill ge dig själv. Planera sedan in detta under veckan så det passar dig och ditt liv.

Lycka till!

Lästips

Via BEYOGA365 önskar Yogobe vägleda, inspirera och motivera oss alla till regelbunden yoga och träning på mattan, yoga som förhållningssätt i vardagen och hållbar hälsa. Varje månad genom årets 365 dagar bjuder BEYOGA365 på ett nytt tema (läs mer om dem här) under vägledning av olika experter som du kan följa efter egen förmåga. Just denna temamånad är det Camilla Oldberg och Magnus Hagström som tillsammans med sina vänner på Yogobe guidar dig med videos, inspirerande läsning och peppar dig här i bloggen samt i våra communityn på Facebook: BEYOGA365 och YOGAMOM365.

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]