ÄT DIG FRISK MED SUPERMAT

06 syyskuu 2013 | By Yogobe

Vi har just börjat samarbeta med tjejen som driver bloggen Foreverfit. Det är en blogg som handlar om att forma den bästa versionen av DIG! Ge dig resultat som går att upprätthålla året om! Det handlar om en hållbar livsstil utan quick fixes! Hon skriver om hur du kan äta dig frisk med supermat. Läs hennes story här!


För ungefär 1 år sedan bestämde jag mig för att göra en stor förändring i mitt liv, men innan dess hade jag testat olika dieter för att gå ner i vikt, i tron om att det skulle bli min räddning. Vad jag inte insåg då var att jag, precis som så otroligt många med mig var fast i det så kallade jojobantandet.

Frågor som – hur ska jag veta vad som är bra? Hur ska jag veta hur/vad man ska äta för att gå ner i vikt, för att må bra? När ska jag äta? Vad är rätt eller fel? Ekologisk mat eller vanlig mat? gjorde mig tokig. Inget fungerade och jag gick upp och ner i vikt hela tiden! Jag var uppblåst i magen, trött varje dag och presterade riktigt dåligt fysiskt och psykiskt.

Vad kunde det bero på? Som jag har nämnt i mina tidigare inlägg så tror jag att vi hittar många svar när vi går till kärnan – och med kärnan menar jag kosten och vad vi stoppar i oss. Självklart har vi andra viktiga faktorer som spelar in, som bland annat stress, men det går inte att sticka under stolen med hur viktigt det är att faktiskt ge rätt typ av bränsle till våra kroppar. Det jag vill att ni ska veta är att ni inte behöver gå runt och ha ont, eller tro att ni inte kan äta något “gott” längre, eller att ni ger upp något som inte går att ersätta. Allt handlar om inställning och så fort inställningen finns där, så finns det inga hinder som håller er tillbaka.

Mitt intresse för ekologisk mat och supermat växte sig starkare och starkare under våren 2013. Jag började testa att äta mer “ren” mat samt olika råvaror som blev satta under namnet super food och allt jag kan säga är att jag blev fast! Äntligen började jag hitta det som min kropp mådde bäst av!

Jag reducerade gluten, mjölkprodukter och socker rejält! Dem goda resultaten av den handlingen var många. Det som fascinerade mig mest var att mina smaklökar började ändra sig. Helt plötsligt kunde jag som aldrig hade tyckt om grönsaker börja äta broccoli – RÅTT!

Skärmavbild 2013-09-05 kl. 13.51.49

Det är kanske svårt att tro, men när man lägger om kosten och trycker på startknappen för en ny livsstil så är det så mycket som förändras. Det där “suget” efter sött försvinner, sakta men säkert. Gaserna och den alltid så uppsvällda magen blir ett minne blott. Man får mer lust på färgrik, näringsrik och smakrik mat och känslan att få leva i en kropp som känns pigg, frisk och glad gör det hela så värt övergången.

Nedan får du en kort förklaring till vad som är supermat. Till dig som aldrig har testat rå kakao, bipollen, eller andra näringsrika råvaror, du kan alltid börja med att byta ut en råvara i köket, för att sedan testa dig fram.

VAD ÄR SUPERMAT?

♥ Supermat är mat från naturen med naturligt innehåll av de högsta koncentrationerna av hälsofrämjande näringsämnen på vår jord

♥ Mat som har läkande och stärkande funktioner för kroppen

♥ Matvaror som växer vilt eller är ekologiskt odlade

♥ Mat som är extremt näringsrika och har ett högt innehåll av vitaminer och mineraler

♥ Supermat är naturlig mat, eftersom supermaten är så koncentrerad så räcker det med att äta mycket mindre mängder jämfört med om man skulle få i sig samma mängd näring genom att äta vanlig kost.

♥ Matvaror som lät tas upp av kroppen

♥ Mat som stärker dig inifrån och ut

VAD FÅR MAN FÖR RESULTAT AV ATT ÄTA SUPERMAT?

♥ Du får mer energi och känner dig piggare!

♥ Du får ett friskare utseende – ny glöd helt enkelt!

♥ Du hjälper kroppen till att rensa ut slaggprodukter

♥ Syre/bas halten i kroppen normaliseras

♥ Du får en frisk kropp utan infektioner, vilket gör att kroppen bättre tar åt sig av näringen!

♥ Du förlorar överflödig vätska. Blir mindre uppblåst och känner dig allmänt klarare psykiskt.

Klicka här för härliga recept och hälsoinspiration

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]