Blogg 920x400px deciliad

Motivera dig själv - 2014 är ditt år!

01 January 2014 | By Cecilia Gustafsson

2014 är DITT år!

Det är med PIRR i magen jag kliver ut här på yogobe-scenen som förband till vackra, livssprakande och skarpa MOJO! Mojo är PURE PRANA, fångat i ett yogiskt budskap du inte vill missa. Grattis till att du hittat hit! Det är helt klart en ära att få inleda denna januarisatsning med dig, och jag vill att min filmhälsning och inlägget nedan gör skillnad för hur du tar dig an version 2014 av dig själv. Planen, attityden och energin bestämmer vem du är om ett år från nu, på yogamattan och i livet.  Mitt enkla budskap är: GOTT NYTT ÅR!

GOTT- 2014 är det GODA året. Om något, så vet vi att vi mår bra när vi gör gott. Det känns bra att tänka goda tankar och det gör oss människor mer öppna för de viktigaste som finns: Utveckling och Närvaro. Så dela med dig av dig själv.  ÄT gott och näringsrikt. Ge dig själv den fysiska och mentala näring du behöver för att vara den bästa versionen av dig själv. Jag säger det mer utförligt i filmen;

Sätt tydliga regler och gör planer, men undvik alltför tighta ramar. GE dig själv utrymme för det du vill och behöver istället för att låsa in dig i borden och måsten. I samma stund som du säger NEJ TACK till något som inte hör hemma i ditt liv, säg JA TACK till det som behöver ta plats. Slösa på positiva tankar, överös dig själv med beröm när du lyckas med det som är viktigt och var STOLT över dig själv, som om du vore din egen bästa vän. Låt tacksamhet över allt det du faktiskt har, bli din ledstjärna.

NYTT – Så, vad är nytt?! Låt 2014 bli året då du utforskar dig själv, dina möjligheter och din utveckling. Ta en liten mental semester från de begränsningar du medvetet – eller omedvetet – satt för dig själv. Hur långt kan och vill du gå? Vari ligger ditt äventyr? Vad har du, kan du och vill du NU, som inte fanns med förra året, eller året innan? Vad är det du förlägger långt bort i något du kallar för ”sedan”..?

Du riskerar att låta din själ torka ihop, om du inte utmanar dig själv då och då, om du inte tillåter dig att upptäcka nya sidor av att vara människa,  om du inte står upp för din barndoms drömmar och inte vågar misslyckas. Det finns en hel värld att vara nyfiken på, bara där du står. Den ryms till oh med på din yogamatta. STAY CURIOUS!

ÅR – Inget är så befriande som långsiktiga mål och visioner. Tänk längre än den här veckan. Tänk längre än januari. Tänk längre än 2014! Vem vill du ha varit när allt i det här livet är klart? Ställ dig lite utanför dig själv, den du är idag, och se på dig själv från framtiden. Vad behöver du göra idag för att vara nöjd om en månad? Vad behöver du göra i år för att vara nöjd NÄSTA jul? Vem behöver du vara för att kunna vara din egen bästa vän året ut…? SHOW UP!

Yogamattan, vardagen och nuet – är rena rama lekplatserna. Låt hjärtat få banka extra hårt i år, och låt MOJO utmana och guida dig till den träning du behöver för att vakna upp och SHOW UP för dig själv i januari. På samma sätt som den viktiga morgonstunden sätter ribban för hela dagen, sätter januari standarden för hela året.

Vill du ha mer personlig guidning från mig, logga in på Yogobe och klicka på föreläsningar :

Veckans video-tips:

Tisdag, Nyårsafton: (Sök på Magnus bland VIDEOS)
Vinyasa, 60 min
Avsluta året med ett utmanande pass med magiske Magnus Ringberg. Öppna upp kroppen i alla riktningar inför 2014! Detta är en vinyasa på 60 minuter där du arbetar med kroppen i alla riktningar i rummet.
Har du inte en timme, gör hans flödande solhälsningar på 20 minuter. Gott slut på året!

Onsdag, Nyårsdagen: (Sök på Milla bland VIDEOS)
Restorative, 30 min
Efter nyår och fest kan det vara bra med återhämtning. Under "restorative" hittar du Milla Floryds lugna, mjuka halvtimmes avslappningsyoga.

Torsdag: (Sök bland VIDEOS)
Kombinera 3 pass
Ge dig själv en bra start på dagen! Börja med andningsövningen Nadi Shodana med Ulrika Norberg. Gör sedan Johanna Anderssons 5 minuters klassiska solhälsning till skön musik och fortsätt med hennes avslappning på 15 minuter.

Fredag: (Sök på Milla bland VIDEOS)
Kaffeyoga, 15 minuter
Ge dig själv en "pick me up" och gör 15 minuter Kaffeyoga med Milla Floryd.

Lördag: (Sök på Viktor bland VIDEOS, eller se videon gratis här)
Ashtanga-flow, 60 minuter
Flöda en timme med Viktor Frih. Ett Ashtanga-flow för hela kroppen.

Söndag:
Testa Anusara-yoga med härliga Jennie Liljefors.
Se introduktionen på 5 min och ta sedan Intro klass 2 som ger ett öppet hjärta på 30 minuter!
Sugen på mer? Fortsätt med intro-klass 3, 20 min med fokus på muskulatur och energi

 Gott Nytt År! /Coach Duberg

Cecilia

Cecilia Gustafsson

Cecilia rör sig mellan olika tekniker som yoga, dans, kampsport, funktionella träningsprinciper och meditation, som redskap att skapa rörelse och styrka hos människor.

Read more Chevron blue