Julia Liedbergius

"Don't train to raise the attention of others. Train to raise yourself."

Facts

Speciality: Pilates för alla kroppar, skador och sjukdomslära, pre- och post natalpilates.

Location: Bas i Stockholm, men resväskan är alltid packad.

Website: www.julialiedbergius.com

Julia Liedbergius är pilatesläraren och skribenten som rör sig över landgränserna för att sprida kunskap om samt utbilda amatörer, entusiaster, studenter och lärare inom pilatesmetoden genom klasser, workshops och retreats.

Julia tror på pilates för alla kroppar oavsett bakgrund och ser ser på pilates som en holistisk träningsform som tar avstamp i klassisk pilates förenat med den moderna kunskap vi har idag. Hon gick från att som professionell dansare använda pilates som ett verktyg i träningen, till att genom sin egen fotskada få uppleva samma metod som rehabilitering efter ett flertal operationer. Pilatesmetoden blev hennes räddning och gjorde att Julias passion för att hjälpa andra växte. En ny karriär utstakade sig och idag är passionen för att styrka andra är lika stark som den för dansen.

I processen insåg hon att det vara lika tufft psykiskt som fysiskt att arbeta sig tillbaka och att man måste lägga lika mycket vikt på båda sidorna precis som Joseph Pilates själv menade. Med en stärkt kropp följer ett starkt psyke och läkningsprocessen blir mer effektiv och givande. Hon arbetar numera framgångsrikt med både entusiaster, atleter och dansare för uppnå deras maximala potential.

För Julia är det viktigt att aldrig förlora glädjen i samband med träning och hälsa. Hon utmanar de hon jobbar med, med glimten i ögat och även om hon ser allvaret i det hon utför ligger skrattet alltid nära tills hand under hennes klasser.

Education: Comprehensive Teacher Training Certificate, CTTC från Move, Academia Argentina de Pilates Buenos Aires, (alla nivåer och aspekter inom matta och maskiner; chair, reformer, cadillac, ladder barrel). Specialistutbildningar Pilates för Injuries and Pathologies och Pilates Through Pregnancy från BASI- Body Arts and Science International.

Meditation as a tool for improving mental health
Yoga from a scientific perspective – for a sustainable body, mind, and community
Retreats & events
Courses & Trainings

”The answers you seek never come when the mind is busy, they come when the mind is still.”

Yoga & work out at home with Yogobe

Create account Try for free