Anders Olsson

Det finns en plats bortom rätt och fel, låt oss mötas där. /Rumi

Facts

Speciality: Medveten Andning

Location: Stockholm

Website: www.medvetenandning.se

Anders Olsson är entreprenören som utåt sett var framgångsrik, men inombords kände sig utarbetad, dränerad på energi och tom. Han hade startat sitt eget företag 1990 och började importera datorer från Taiwan. 15 år senare sålde han sitt företag och hade uppnått sina “drömmar”. Men känslan av att “det måste finnas någonting mer” gnagde inom honom. Någonting saknades. Anders insåg till slut att det var upp till honom själv att göra de förändringar som krävdes för att hitta tillbaka till den livslust och glöd han en gång haft inom sig själv, men tappat längs med vägen. Han startade hälsoföretaget Sorena AB hösten 2005 och översatte bland annat hälsoböcker från engelska till svenska. Det var då som hans då nya, och nu fortsatta passion började: Den om andningens djupgående betydelse för alla aspekter av våra liv. Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv, hittade han i andningen det främsta verktyget som hjälpt honom slappna av och hitta ett inre lugn. 

För 10 år sedan beslutade Anders sig för att bli världens främsta expert inom andning. Han började forska i ämnet och experimentera med olika andningsmetoder och tekniker och utvecklade senare ett eget koncept som har förändrat hans liv på alla plan: Medveten andning. 

Medveten Andning har vuxit fram ur Anders egna erfarenheter, böcker, tillgänglig forskning inom avslappningstekniker, yoga, qigong, Buteyko-metoden, mental träning och kroppsmedvetenhet såväl som feedback från tusentals kursdeltagare, elitidrottare och kunniga läkare, terapeuter samt många andra kloka människor. 

Våren 2010 höll han den första kursen i Medveten Andning. Det kom EN deltagare. På nästa kurs kom det två. Trots det blygsamma intresset i början var det aldrig någon tvekan om att det var detta han skulle syssla med. I samma veva sålde han till och med sitt hus för att ha råd att fortsätta utbilda sig inom andning och utveckla metoden. Han levde på dessa besparingar i hela sex år, från 2010 till 2016, innan han kunde ta ut lön nästa gång. 

Medveten Andning har fått Anders att: 

  • Öka kontakten med sin egen vägvisare 

  • Hålla sig friskare 

  • Vara snällare mot sin kropp 

  • Vara mindre rädd och mer modig 

  • Få bättre relationer 

  • Fatta klokare beslut 

Du kan läsa mer om Anders här:

FacebookYoutubeInstagram och Twitter.

Yoga & träna tillsammans – bygg relationer & höj motivationen
How Yogobe works – get the most out of your subscription
Retreats & events
Courses & Trainings

”The answers you seek never come when the mind is busy, they come when the mind is still.”

Yoga & work out at home with Yogobe

Create account Try for free