Ashtanga header

Ashtanga Yogalärarutbildning RYT 200 i 3 moduler

Date: 7 June - 12 July 2020

Location: Studio Yogansa, Pipersgatan 26, Kungsholmen

Instructor: Anders Asker, Rebecka Walter, Magdalena Potipa

Denna resa
är slutsåld!

Hitta fler resor här!

Chevron white

"Vi har skapat en plattform för en inspirerande och​ ​transformerande yogalärarutbildning där fokus flyttas från prestation tillbaka till yogans rötter och dess sanna essens, Oneness. Vi vill förmedla glädje, lätthet, nyskapande och en väg tillbaka till vårt sanna ursprung som är ljus och kravlös kärlek."
Anders, Rebecka & Magdalena

This Yoga Teacher Training is open for English speaking students. Please contact [email protected] for more information.

Vad är Asthanga Vinyasa Yoga?

Ashtanga Vinyasa Yoga är en bestämd serie av asanas (kroppställningar) som länkas samman genom pranayama (andetaget) i ett flöde. Detta skapar inre hetta vilket återställer balansen i kroppen, renar nervsystemet samt stillar sinnet.

Ashtanga betyder åtta grenar. Varje gren är ett steg mot en helhet som leder dig till att utveckla ditt eget unika Jag.

Utbildningen genomsyras av Patanjalis urgamla yogafilosofi, Yoga Sutras, men med en tolkning som passar den moderna västerländska livsstil som vi lever idag. Dess visdom kan du välja att använda i din undervisning och i ditt dagliga liv.

Om utbildningen

Vår utbildning består av 3 moduler, totalt 23 dagar fördelade mellan den 7 juni och 12 juli, med 6 dagars återhämtningspaus emellan dem. Med detta upplägg får du som elev möjlighet att smälta intryck, integrera ny kunskap och fysiskt återhämta dig mellan modulerna vilket  underlättar för inlärning. På detta sätt kan du tillgodogöra dig mer av utbildningen.

För att säkerställa en hög nivå på utbildningen har vi valt att begränsa gruppens storlek till 14 deltagare. Under utbildningens gång finns minst två lärare på plats samtidigt för optimal inlärning och personlig feedback. Detta gör att varje elev blir sedd och bemött utifrån sina personliga förutsättningar och kan därmed få en individuell vägledning. Varje elev får också kontinuerlig feedback under resans gång och får i sin tur, anonymt ge en utvärdering efter varje modul. Vi lärare vill också utvecklas och få ärlig respons, ris och ros.

Utbildningen består av detaljerad praktik av asana (kroppsställningar), pranayama (andningskontroll), anatomi, ayurveda, bandhas (kroppslås) och yogisk livsfilosofi samt en inblick till en fusion mellan österländsk medicin och yogapositioner. Många undrar varför känslor väcks under ett yogapass och får härmed ta del av en förklaring som är väl rotad i den österländska medicinen.

Utöver den fysiska aspekten har även avslappning, meditation, mantras och chanting en given plats, för att varje elev ska få tid till att utveckla sin inre närvaro, höra hjärtats röst och följa sin sanna väg.

Dagliga hemuppgifter, journalföring, egen träning samt observation och assistering på kvällsklasser tillkommer utöver schemalagd tid.

Kommunikation

Yogan kom till västvärlden vid sekelskiftet. Då var asanas en mycket liten del av den yogan som västvärlden tog till sig. Asanas och pranayama sågs som skeptiska inslag. Först på 1960-talet började asanas ta mer plats inom yogan. Idag dominerar den delen helt.

Vi vill återgå till yogans rötter, glädjen och lekfullheten och lägger därför stor fokus på den filosofiska delen i utbildningen.

Vi lyfter fram personlig utveckling, etik och moral, lärarens roll och hur du som lärare kan bemöta elever i olika (mer eller mindre) utmanande situationer.

Varje människa är unik och det är viktigt att varje lärare hittar sin egen röst att utgå ifrån. Ju mer man känner sig själv desto lättare blir det att möta andra där de befinner sig.

Lärare

Anders Asker E-RYT 800, är diplomerad Ashtanga, Hata och Rocket yogalärare utbildad i San Francisco och Stockholm. Han har utbildat yogalärare sedan 2009. Han började med Kundalini Yoga 1991 och har sedan mötet med Larry Schultz 2006 som var elev till Pathabi Jois, blivit helt upplyft av flödet i Ashtanga Vinyasa Yoga.

Han förmedlar denna passion och entusiasm i sin undervisning. Han är den ende i Sverige med kompetens att utbilda lärare i Rocket Vinyasa Yoga på 300 h nivå och en 100 h Rocket utbildning varje sommar.

Sedan 1997 är han även verksam som professionell astrolog med konsultationer, föreläsningar och utbildningar.

Sagt om Anders.

Rebecka Walter E-RYT 550, är diplomerad Ashtanga, Rocket och Hathayogalärare. Hon började sin yogaresa 2009 i Australien och utbildade sig i Stockholm 2011 på It’s Yoga där Anders var huvudlärare. Sedan dess har hon dedikerat sig åt att undervisa och inspirera elever världen över. Med en bakgrund i Aromaterapi och healing för hon in en närande och rogivande energi i sitt sätt att undervisa för att skapa medvetenhet, integration och balans mellan kropp, sinne och själ.

Sommaren 2016 blev hon mamma och har nu grupper i mamma-babyyoga. Hon är också mycket kunnig i alignments, justeringar vid t.ex. skador eller för gravida och också hur man bäst lägger upp en yogaklass.

Sagt om Rebecka.

Magdalena Potipas professionella resa började för 40 år sedan som psykoterapeut. Hon har undervisat i personlig utveckling sedan 1975. Idag håller hon utbildningar, workshops och sammankomster i meditation, andlig utveckling och existentiella livsfrågor inte bara i Sverige utan också i USA och Australien.

’Tidigt insåg jag att det inte räckte med enbart samtal för att läkas. Mitt sökande efter ett holistiskt perspektiv gick via den traditionella kinesiska medicinen TCM, Shiatsu (diplomerad), klassisk massage, Reiki Master till medial och andlig vägledning, kanalisering och healing på alla plan.’

Sagt om Magdalena.

Praktisk information

 • Datum:
  • Sön 7 juni – sön 14 juni
  • Sön 21 juni – sön 28 juni
  • Sön 5 juli – sön 12 juli

OBS! Introduktion sön 7 juni 15.30 – 18.30

 • Plats: Studio Yogansa, Pipersgatan 26, Stockholm
 • Pris: 39 500 SEK Early-Bird 35 900 SEK (21/4)
 • Anmälningsavgift 4000 SEK
 • Detta ingår:
  • 200 lärarledda timmar
  • Kurslitteratur
  • Gästföreläsare
 • Att ta med:
  • Vattenflaska, anteckningsmaterial
 • Lärare: Anders Asker, Rebecka Walter, Magdalena Potipa
 • Läs mer här!
 • Se schema här.

Yoga Alliance

Utbildningen uppfyller de krav som Yoga Alliance ställer för en RYT200 certifiering. Efter godkänd teoretisk och praktisk examen tillhandahålls ett internationellt certifikat.

Efter avslutad utbildning

Denna lärarutbildning ger den kunskap och praktiska erfarenhet som behövs för att kunna undervisa Ashtanga Yoga var helst i världen direkt efter avslutad och godkänd utbildning.

Du som elev kommer att kunna hålla i en 60 min yogaklass bestående av en modifierad variant av den första serien i Ashtanga Vinyasa yoga-systemet med cirka 35 ställningar samt kunna deras namn på sanskrit, undervisa i drishti, bandhas och ujjayii pranayama.

Förkunskaper

Utbildningen vänder sig till alla oavsett yogisk bakgrund. För att du som elev ska få ut så mycket som möjligt av utbildningen, rekommenderar vi att du känner dig trygg med Ashtanga yogans solhälsningar A och B samt är bekant med en del asanas (kroppsställningar) ur första serien. Vi uppmuntrar alla att delta i Ashtanga Yoga klasser innan utbildningen börjar. Alla som har betalat anmälningsavgiften får som förmån träna gratis på Yogansa i två månader, just för att kunna förbereda sig på bästa sätt inför utbildningen.

Gratis Info-möte &Yoga

 • Datum:
  • 1 februari och 18 april 2020 kl. 14.00–15.00.
 • Plats: Studio Yogansa, Stockholm

Mötet är gratis. Innan mötet håller Anders en Ashtanga Vinyasa yogaklass där du som går på informationsmötet deltar gratis. Klassen börjar kl. 12.30–13.45.

Om du vill delta i yogapasset innan mötet så mejla Anders på [email protected] Det är viktigt att du föranmäler dig till yogan då platserna är begränsade.

Sagt om utbildningen:

"Utöver praktiken så har mycket tankar, insikter och lärdomar växt i mig främst ursprunget från filosofiklasserna som jag gillade väldigt mycket. Frekvent reflekterar- och diskuterar jag över det som togs upp med vänner och mig själv vilket gett mig djupare insikter på många olika plan. Jag är så enormt tacksam att jag gjorde utbildningen med just Anders, Magdalena och Rebecka och vill skicka min djupaste tacksamhet till dem för att de sprider vidare sin kunskap. Jag har redan flera vänner som sagt att de är intresserade av att göra den nästa sommaren och jag tror verkligen att det gynnat så många fler som redan är inne på yogaspåret att göra en liknande resa!”

Hedvig Ahlgren  Medgrundare & COO på Stagecast

"På ett kärleksfullt, kompetent och lyhört sätt vägledde Anders, Magdalena och Rebecka mig genom min resa att djupdyka inom yogans filosofi och praktik men även i att hitta min egen röst och sanning. Utbildningen var således livsomvälvande och gav så mycket mer än jag någonsin kunnat förvänta mig. Med en hög närvaro av lärarledda studietimmar och tre personliga sätt att forma en helhet gav det mig en omfattande insikt i vad som är nödvändigt att ta del av och integrera inför arbetet som yogalärare."

Ida Duque, chefssjuksköterska och yogalärare 2019

Cancer nature therapy yogobe
To live after cancer – nature therapy
Foto magnus keijser ellie yogobe
Meditation as a sacred practice
Photo tania cappelluti yogobe
Self-care strategies for yoga teachers in light of Covid-19 – part 3
Eleonora ramsby herrera photo carla rey christen
Self-care strategies for yoga teachers in light of Covid-19 – part 2

Yoga & work out at home with Yogobe

Create account Try for free