All sessions

Booking for this session is now closed.

Class15 MINMeditation

Mindfulnesskalendern - LIVE (1)

Wednesday 01 December 2021

Expired

5:45 - 6:00 GMT+0

Free LIVE-classes when you upgrade your membership to an active subscription today!. View our offers

Free

About the session

Class15 MINLanguage of session
MeditationBeginners

Mindfulnesskalenderns första meditation

med Johanna Alvin


Den här korta meditationsstunden tillhör vår julkalender – Mindfulnesskalendern – som pågår mellan den 1 och 24 december. Under fyra onsdagar i december kommer vår lärare Johanna Alvin att vägleda dig igenom en 15 minuters meditation med syftet att hjälpa dig möta julen och det nya året med lite mer lugn.
 
Temat för dagens klass:
Denna morgon utforskar vi närvaro och uppmärksamhet i kroppen, andetaget, sinnena, tankarna och omgivningen. Vi sätter en ton för dagen som du kan bära med dig ögonblick för ögonblick. Du kommer som du är och behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av mindfulnesspraktik. 

Mindfulness är enkelt men det behöver inte betyda att det är lätt per automatik, det behöver tid och uppmärksamhet. Vi hjälper dig att under december få in en rutin i din vardag som också kan följa med dig under dagen. Övning ger färdighet och det kan bli enklare eller lättare ju mer du övar. 

Att öva mindfulness, uppmärksamhet i nuet, kan hjälpa oss att få lite distans mellan oss själva och våra reaktioner, att mer medvetet agera. Mindfulness handlar inte om att det ska bli helt tyst i huvudet och att allt ska vara frid och fröjd utan om att vara närvarande i oss själva och det som sker utan att döma oss själva, andra eller situationen. Dömandet av olika slag kan alltid dyka upp en det vi gör är då att uppmärksamma det och sedan lägga fokus på det som är just i stunden. Komma hem till oss själva, till kroppen, till sinnena. 

Vem kan delta i klassen?
Klassen är tillgänglig för ALLA medlemmar – även om du inte deltar i kalendern. Om du vill joina Mindfulnesskalendern, kan du göra det här (det är inte för sent även om kalendern är igång)!

___

Var hittar jag denna klass efter att jag bokat?
  • Börja med att boka klassen (se bokningsknapp)
  • Efter att du har slutfört din bokning hittar du din bokade klass högst upp i din översikt.

Andra relevanta länkar:
- Spana in Johannas andra klasser i vårt videobiblioteket
- Ta del av samtliga Yoga Nidra-klasser i videobiblioteket

____

Kort om mindfulnesskalendern:
Det här är en julkalender för dig som vill landa i dig själv och plantera nya, starkare rötter för en inre stabilitet och balans. Du kommer att under 24 dagar (mellan den 1 och 24 december) få tillgång till en ny klass på Yogobe varje dag. Vi kommer guida dig igenom en mix av mindfulness, restorative yoga, andningsövningar, yoga nidra, kognitiva övningar och lugn yoga. 


Date & time of session

Last possible time to book: 01 December 2021 at 05:30 GMT+00:00

Wednesday 01 December 2021 5:45 - 6:00 GMT+0

Equipment

    No equipment needed for this session

Looking for equipment and props? Visit Yogobe Store

Reserve your spot!

Signups for Mindfulnesskalendern - LIVE (1) is now closed.