Barnyogautmaningen – för barn, familjer & skola

I ett samarbete mellan Yogobe och Skolyoga erbjuder vi utvalda yogavideor online för barn – att ta del av såväl i skolan som hemma. Med dessa filmer kan ni enkelt yoga tillsammans med eller utan yogalärare!

Video & audio

En kort klass med enkla övningar för att fylla på med energi

Kan andetaget hjälpa dig att gå ner i varv? Och hur länge kan du sitta helt stilla?

En kort yogaklass som görs sittande på stolen

Playlists

Ha kul med yoga! Med barnyoga får barn och ungdomar röra på sig, slappna av, leka, vara kreativa och lära sig enkla verktyg som de kan använda sig av för att må bättre i vardagen.

Alla behöver vi varva ner ibland. Här har vi samlat övningar som hjälper de minsta i familjen att komma ner i varv och landa lite.

Här har vi samlat alla sekvenser och videor för ungdomsyoga. Allt från time-in och meditation till hela yogaklasser och pluggpauser, allt i en härlig blandning. Välj vilka du vill köra eller låt dem flöda efter varandra.

Varför barnyoga?

I yoga får barnen röra på kroppen i alla riktningar, träna på stillhet och utforska ett inre lugn – för avslappning och ökat fokus. Yoga för barn kan vara både lekfullt och stillsamt. Det kan motverka stressrelaterade åkommor, vilka tyvärr letar sig allt längre ned i åldrarna. Dessa kan ge uttryck som bland annat oro, ont i magen, sömnsvårigheter och huvudvärk.

Yoga kan vara korta stunder som bara tar några minuter eller ett lite längre pass eller en yogasaga. Oavsett längd så har det effekt. Det viktiga är att det blir av! Träningen syftar till ökad kroppskontroll, styrka, smidighet samt att lära känna och skapa medvetenhet om kroppen, både insida och utsida.

Signa upp och få 30 dagars access till temasidan. Koden är giltig t o m 30 september 2023!

Om Skolyoga

Skolyoga utbildar skolpersonal och elever i yoga och ledarskap. Syftet med yoga i skolan/förskolan är att tidigt få verktyg i att främja barns hälsa och utveckling. Yoga i klassrummet gör det enkelt att delta. Det är ett tillfälle att bryta stillasittande och för en stund röra kroppen i alla riktningar, andas och ladda om utan att gå in i prestation eller tävling.

En mer harmonisk miljö leder till ökad hälsa och en attraktivare arbetsplats för både barn och vuxna. Skolyogas utbildningar grundas i yoga, aktuell forskning, läroplanen samt ett värderingsstyrt ledarskap. Läs gärna mer och tipsa dina barns skola på skolyoga.se.

Läs mer om hur yoga och mindfulness kan hjälpa barn i skolan genom att klicka på knappen nedan!