Huvudbild 1200x600 copy

Rocket Yoga Retreat: Connecting with the inner teacher

Date: 30 April - 2 May 2021

Location: Shambala Gatherings, Sweden, Borntorpet 1, Skinnskatteberg

Instructor: Anders Asker, Assisterande lärare: Rebecka Walter, Magdalena Potipa

Rocket Yoga Retreat: Connecting with the inner Teacher

This retreat is open for English speaking people

Vi har all visdom inom oss. Men för att få tillgång till den, kan vi ibland behöva byta perspektiv. När vi förändrar vårt sätt att se saker, förändras det vi ser. Avancerade ställningar är så mycket mera än bara den fysiska utmaningen. Valborg är en fantastisk möjlighet till transformation på många plan, med extra stöd av fyra planeter i Oxen (Solen, Uranus, Venus och Merkurius).

Rocket Vinyasa är en lekfull, fysiskt utmanande och flödande praktik. Rocket retreat är en möjlighet för dig att ta time out från vardagen och fokusera enbart på dig själv.

Förutom en stark praktik får du verktyg för att bemästra avancerade ställningar såsom armbalanser och inversioner varvat med personlig utveckling, filosofi, meditation och chanting till levande musik i en magisk miljö.

Varför Rocket Yoga Retreat?

Följ med på en härlig yogisk helg där du får en djupdykning i den fysiskt och lekfulla Rocket Vinyasa praktiken, kombinerat med filosofiska interaktiva samtal, återhämtning och inspiration i den vackra natursköna miljö som Shambala erbjuder. Detta retreat är en möjlighet för dig att ta time-out från vardagen och fokusera enbart på dig själv.

Du får pröva på och lära dig tekniker för avancerade ställningar som armbalanser och inversioner. Vi gör övningar som hjälper dig att utforska Ujjayi andning, applicera bandhas (kroppslås) och drishti (ögonfokus) som verktyg för att hitta lätthet och styrka både på och utanför mattan.Tillsammans bryter vi ner och utforskar vissa nyckelställningar och tittar närmare på din egen linjering i positionerna så att du får en djupare förståelse för din kropp och din dagliga praktik.

Varje teknikklass är skräddarsydd och anpassas efter dina individuella behov oavsett erfarenhet och kunskap. Du kommer att få hjälp att hitta tekniker som utvecklar dig där du befinner just nu i din praktik. Eftersom fokus ligger vid armbalanser och inversioner, kommer du som känner dig redo att introduceras till nya inversioner.

Valborg är en tid att fira våren. Brasan symboliserar att man ’bränner’ bort det gamla för att välkomna in det nya. Oxen står för växande, spirande och fruktsamhet. Vad är det som du vill ge näring till? Vad vill du ska växa i ditt liv? Som med allting är förutsättningen för förnyelsen att våga släppa det som inte gagnar längre. Detta kan skapa spänningsstillstånd mellan längtan till förnyelse men samtidigt vilja bevara det gamla.

Olika livsåskådningar såsom Yoga, Buddhism, Taoism. Feng Shui, har skrifter som egentligen talar om samma sak, nämligen vägen till inre frid och harmoni. Dessa filosofiska texter ger insikter, verktyg som människor världen över kan använda sig utav för personlig utveckling och för att orientera sig i samverkan med andra människor.

Inom Ashtanga har vi De 8 Grenarna medan Buddhismen talar om Den ädla 8-faldiga Vägen. Vad har dessa filosofier gemensamt och hur kan vi använda oss utav dem i vår vardag och i livet som helhet?

Under retreatets filosofi sammankomster kommer vi genom interaktiva diskussioner, gå lite djupare in i dessa 2 discipliners budskap och visdomar.

Olika ställningar kan vara så mycket mer än bara en position att bemästra beroende på hur vi ser dem och oss själva. De kan ge möjlighet att studera oss själva om vi går in i dem med öppet sinne, d.v.s. släpper förväntningar, idéer om vad som är rätt och fel, bra eller dåligt – och utgår från våra unika bakgrund och förutsättningar och är ok med det.

Det är ju ändå så att när vi går ur en position så är det över och borta. Det är inte så intressant egentligen hur vi gör den, mer intressant är vad positionen d.v.s. upplevelsen gör med oss, vad vi lär oss om oss själva i övningen och hur övningen hjälper oss att utvecklas och växa.

När vi förändrar vårt sätt att se saker, förändras det vi ser. Avancerade ställningar är så mycket mera än bara den fysiska utmaningen. Det är en fantastisk möjlighet till transformation på många plan med extra stöd av de fyra planeterna i Oxen, vilka främjar vår förmåga att praktiskt ta in och förstå på ett djupare plan.

I de filosofiska workshopen för vi interaktiva samtal kring olika livsåskådningar och hur vi kan applicera dem i vårt urbana livsstil och livspussel. Vi väver in praktiska tekniker så som ujjayi, drishti och bandhas för att skapa flöde och kan underlätta livet även utanför mattan.

I teknik workshopen tittar vi närmare på några avancerade ställningar och bryter ner dem. Du får då hjälp av 2 mycket erfarna och duktiga yogalärare, som ser till att du lär dig dessa ställningar på ett säkert och optimalt sätt efter dina förutsättningar. Du får individuell coaching med modifikationer att hitta din rätta ställning/alignment som passar just din kropp.

Vad är Rocket Vinyasa yoga?

Rocket Vinyasa är en lekfull, snabb, flödande och fysiskt utmanande praktik. Den bygger på Ashtanga Vinyasa Yoga men är mer intensivt då både de stående och sittande ställningarna länkas på ett kreativt sätt för att skapa dynamik, styrka och flexibilitet. Praktiken är tillgänglig även för nybörjare då alternativ och modifikationer erbjuds genom hela klassen. För elever med en avancerad praktik utmanas du med djupa bakåtböjningar, handståenden, armbalanser och inversioner. Rocket Vinyasa skapades av Larry Schultz som var elev till Pattabhi Jois. Han ville ge yogan fri från den mer strikta Ashtanga traditionen och revolutionerade sättet att praktisera Ashtanga. Under de 3 år som Larry var yogalärare på turné med rockbandet Grateful Dead, utvecklade Larry sin undervisning och skapade Rocket-serierna. Rocket är en feel-good upplevelse där vi bygger styrka och flexibilitet och en hel del skratt.

Om lärarna

Anders Asker är diplomerad Ashtangayogalärare utbildad i San Francisco och har utbildat yogalärare sedan 2009. Han började med Kundalini Yoga 1991 och har sedan mötet med PathabiJois elev Larry Schultz 2006,blivit helt upplyft av flödet i Ashtanga Vinyasa Yoga. Han förmedlar denna passion och entusiasm i sin undervisning och är den ende i Sverige med kompetens att utbilda lärare i RocketVinyasa Yoga på 300 h nivå.

Sedan 1997 är han även verksam som professionell astrolog med konsultationer, föreläsningar och utbildningar. Sagt om Anders: Anders undervisar med värme och humor samt använder gitarren och röstens redskap för att ta oss bortom det praktiskt teoretiska och nå djupare, in till hjärtat. Mer om Anders här

Assisterande lärare

Magdalena Potipas professionella resa började för drygt 40 år sedan som psykoterapeut. Hon har undervisat i personlig utveckling sedan 1975. Idag håller hon utbildningar, workshops och sammankomster i meditation, andlig utveckling och existentiella livsfrågor i Sverige, USA, Australien och Israel.

’Tidigt insåg jag att det inte räckte med enbart samtal för att läkas. Mitt sökande efter ett holistiskt perspektiv gick via den traditionella kinesiska medicinen TCM, Shiatsu (diplomerad), klassisk massage, Reiki Master till medial och andlig vägledning, kanalisering och healing på alla plan.’

Sagt om Magdalena

Rebecka Walter, 550 E-RYT diplomerad Ashtanga, Rocket och Hatha yogalärare. Hon vidareutbildade sig i terapeutisk yoga och pre and postnatal yoga. Under sin andra graviditet 2017 utbildade hon sig till Doala och därmed skaffade sig en djupare kunskap om vår unika kropp, dess rörelse och kapacitet.

Hon började sin yogaresa 2009 i Australien och utbildade sig i Stockholm 2011 på It's Yoga där Anders var huvudlärare. Sedan dess har hon dedikerat sig åt att undervisa och inspirera elever världen över. Med en bakgrund i Aromaterapi och healing för hon in en närande och rogivande energi i sitt sätt att undervisa för att skapa medvetenhet, integration och balans mellan kropp, sinne och själ.

Sagt om Rebecka

Praktisk information

 • Datum: fre 30 april – 2 maj
 • Plats:Shambala Gatherings, Sweden, Borntorpet 1, Skinnskatteberg
 • Pris:4590 SEK Early-Bird 4190 SEK (26/3) Anmälningsavgift 1000 SEK
 • Detta ingår:
  • Kost & Logi
  • Rocket Yoga
  • Filosofi
  • Chanting
  • Bandhas, drishti &; ujjayii
  • Meditation
 • Att ta med: Vattenflaska, anteckningsblock & penna, ev egen matta
 • Bokning sker här!
 • Lärare: Anders Asker. Assisterande lärare:Magdalena Potipa & Rebecka Walter
 • Läs mer här!

Förkunskaper
För att tillfullo tillgodogöra dig denna helg, är det bra om du praktiserat yoga i Ahstanga eller annan Vinyasa Yoga, men ingen förutsättning.

Övrig information

I priset ingår boende, alla måltider från fredag lunch till och med söndag lunch samt alla klasser och workshops. Färsk frukt, te och hälsosamma snacks kommer att finnas tillgängligt under hela retreatet. Boendet är i delat rum. Det finns 5 dubblerum, 3 st trippelrum och 1 st 4-bäddsrum. Rummen är stora och har gott om plats. Mejla oss dina önskemål. Först till kvarn gäller.

Resan till Borntorpet gör du lättast med tåg till Skinnskatteberg, men vi kommer att försöka ordna med samåkning.

Skriv till oss angående önskemål om boende, allergier och om annat som vi bör känna till för att göra din vistelse så bra som möjligt.

Avbokningspolicy
Om du avbokar innan den 1 mars, återbetals hela beloppet minus anmälningsavgiften. Avbokar du mellan den 1 - 31 mars återbetalas 50% minus anmälningsavgiften. Avbokar du i april återbetalas 0 kr.Om du blir sjuk återbetalas 3000 kr mot uppvisande av läkarintyg.

Gratis Prova på Klass

Plats: Studio Yogansa, Stockholm

Om du är nyfiken på att prova på en klass med Anders eller Rebecka, är du välkommen att kontakta Anders: [email protected] så kan du boka in dig på ett gratis pass.

Schema:

FREDAG

 • 13.00   Ankomst
 • 13.30 lunch buffé
 • 14.45 - 16.15 Opening Circle
 • 17.00  Rocket Happy Hour, 90 minuters yoga praktik
 • 19.00  Middag buffé
 • 20.15 - 22.00 Rocket  filosofi  på och av mattan: Interaktiva samtal kring olika livsåskådningar som verktyg för den moderna människans livspussel. En fusion mellan öst och väst, gammalt och nytt tänkande. Ashtangas 8 grenar möter Buddhismens Den ädla 8-faldiga vägen.

Kvällen avslutas med chanting till gitarrspel.

LÖRDAG

 • 07.30 – 9.15  Rocket 2 avslutas med meditation
 • 9.15 Frukost buffé
 • 10.30 – 13.30  Rocket filosofi i livet och på mattan: Fortsättning från fredagens interaktiva samtal kring de olika livsåskådningarna. Vi väver in praktiska moment, olika tekniker för att skapa flöde genom att utforska ujjayi, drishti och bandhas, verktyg som underlättar livet även utanför mattan genom att belysa olika perspektiv och därmed lösningar till vardagens mysterier.
 • 13.30 Lunch buffé
 • 15.30 – 18.00 Lekfull Teknikklass: Rocket 2 med nedbrytning av ställningar där du får verktyg, tips och trix för att testa, modifiera, utveckla och bemästra nyckelställningar
 • 19.00 Middag buffé
 • 20.15 – 22.00 Rocket filosofi. Våra interaktiva samtal fortsätter med att utforska våra förväntningar på oss själva, tankar om vad som är bra eller mindre bra och vad som är min sanning, min inre lärare. Hur hör jag min sanna röst? Hur vet jag vilken röst är sann när många röster slåss om sanningen.

Kvällen avslutas med frigörande chanting till Anders gitarrspel
Möjlighet till bastubad finns efteråt och under dagen

SÖNDAG

 • 07.30 – 9.00 Restorative Yoga med meditation
 • 9.15 – Frukost
 • 10.30 – 12.30  Teknikklass. Du får verktyg, tips och trix för att testa, modifiera, utveckla och bemästra olika typer av Huvudstående och Core övningar till Handstående

Pincha mayurasana”Flygande vinyasa”  Hitta lätthet och lekfullhet i övergångar mellan ställningar

 • 13.30 Lunch: buffé
 • 14.30 – 16.00 Vi knyter ihop säcken och avslutar den här helgen med meditativ chanting.

OBS! Schemat kan ändras utifrån gruppens behov och önskemål.

Vad som sagts om tidigare retreats hittar du här! 

Desigan ditt liv yoga vs meditation
Design your life – create good habits with the help of yoga and meditation
Yoga new
9 tips for creating a regular yoga practice
Tanja
Exercise for long-term wellbeing - here’s how you get started
Team januari toppbild
January on Yogobe – 15 min a day makes all the difference

Yoga & work out at home with Yogobe

Create account Try for free