Jrocket

Rocket yoga retreat: Utmaningar - en möjlighet att växa

Date: 2 - 4 October 2020

Location: Shambala, Borntorpet

Instructor: Anders Asker, Magdalena Potipa och Rebecka Walter

När vi förändrar vårt sätt att se saker, förändras det vi ser. Avancerade ställningar är så mycket mera än bara den fysiksa utmaningen. Det är en fantastisk möjlighet till transformation på många plan, med extra stöd av fullmånen i Väduren. Rocket Vinyasa är en lekfull, fysiskt utmanande och flödande praktikt. Rocket retreat är en möjlighet för dig att ta time out från vardagen och fokusera enbart på dig själv. Förutom en stark praktik får du verktyg för att bemästra avancerade ställningar såsom armbalanser och inversioner varvat med personlig utveckling, filosfi, meditation och chanting till levande musik i en magisk miljö.

Rocket Yoga Retereat: Utmaningar - en möjlighet att växa

This retreat is open for English speaking people and for more information please contact Anders at [email protected]

Följ med på en härlig yogisk helg där du får en djupdykning i den fysiskt och lekfulla Rocket Vinyasa praktiken, kombinerat med filosofiska samtal och en möjlighet för återhämtning och inspiration i den vackra natursköna miljö som Shambala erbjuder. Detta retreat är en möjlighet för dig att ta time-out från vardagen och fokusera enbart på dig själv. Du får pröva på och lära dig tekniker för avancerade ställningar som armbalanser och inversioner. Vi gör övningar som hjälper dig att utforska Ujjayi andning, applicera bandhas (kroppslås) och drishti (ögonfokus) som verktyg för att hitta lätthet och styrka både på och utanför mattan. Tillsammans bryter vi ner och utforskar vissa nyckelställningar och tittar närmare på din egen linjering i positionerna så att du får en djupare förståelse för din dagliga praktik. Förutom stark praktik får du verktyg för att bemästra tankar och känslor även utanför yogasalen. Genom personlig utveckling, interaktiv filosofi, meditation och chanting får du en möjlighet att möta dig själv på ett kravlöst sätt i en trygg miljö. Olika ställningar kan vara så mycket mer än bara en position att bemästra beroende på hur vi ser dem och oss själva. De kan ge möjlighet att studera oss själva om vi går in i dem med öppet sinne, d v s släpper förväntningar, idéer om vad som är rätt och fel, bra eller dåligt - och utgår från våra unika bakgrund och förutsättningar och är ok med det. Det är ju ändå så att när vi går ur en position så är det över och borta. Det är inte så intressant egentligen hur vi gör den, mer intressant är vad positionen d.v.s. upplevelsen gör med oss, vad vi lär oss om oss själva i övningen och hur övningen hjälper oss att utvecklas och växa.

När vi förändrar vårt sätt att se saker, förändras det vi ser. Avancerade ställningar är så mycket mera än bara den fysiska utmaningen. Det är en fantastisk möjlighet till transformation på många plan, och nu med extra stöd av fullmånen i Väduren. Under filosofiklasserna kommer vi att diskutera och ge verktyg till personlig utveckling som du har användning för både på och utanför mattan.

I workshopen tittar vi närmare på några avancerade ställningar och bryter ner dem. Du får du hjälp av 2 mycket erfarna och duktiga yogalärare, som ser till att du lär dig dessa ställningar på ett säkert och optimalt sätt efter dina förutsättningar. Du får individuell coaching med modifikationer att hitta din rätta ställning/alignment som passar just din kropp.

Vad är Rocket Vinyasa yoga?

Rocket Vinyasa är en lekfull, snabb, flödande och fysiskt utmanande praktik. Den bygger på Ashtanga Vinyasa Yoga men är mer intensivt då både de stående och sittande ställningarna länkas på ett kreativt sätt för att skapa dynamik, styrka och flexibilitet.

Praktiken är tillgänglig även för nybörjare då alternativ och modifikationer erbjuds genom hela klassen. För elever med en avancerad praktik utmanas du med djupa bakåtböjningar, handståenden, armbalanser och inversioner.

Rocket Vinyasa skapades av Larry Schultz som var elev till Pattabhi Jois. Han ville ge yogan fri från den mer strikta Ashtanga traditionen och revolutionerade sättet att praktisera Ashtanga. Under de 3 år som Larry var yogalärare på turné med rockbandet Grateful Dead, utvecklade Larry sin undervisning och skapade Rocket-serierna. Rocket är en feel-good upplevelse där vi bygger styrka och flexibilitet och en hel del skratt.

Om lärarna

Anders Asker, 800 E-RYT, är diplomerad Ashtanga, Hatha och Rocket yogalärare utbildad i San Francisco och Stockholm. Han har utbildat yogalärare sedan 2009. Anders började sin yogaresa med Kundalini Yoga 1991 och blev sedan så upplyft av flödet i Vinyasa Yoga bl.a. efter mötet med Pathabi Jois elev Larry Schultz 2006. Anders är den ende i Sverige med kompetens att utbilda lärare i Rocket Vinyasa Yoga på 300h nivå. Anders har 500 timmars utbildning med It’s Yoga International och 300 timmar med ISHTA.

Anders har under de senaste 10 åren varit mycket aktiv inom yogavärlden i Stockholm och är väl känd med gott renommé. Han har tidigare drivit en egen yogastudio på Södermalm och är en ledande auktoritet inom Rocket yoga och mycket efterfrågad som yogalärare. Anders undervisar yoga på dans-och yogastudio Yogansa på Pipersgatan där han 2014 startade yogaverksamheten. Han har många klassar även på Fitness 24Seven som är en gymkedja.

Anders hade i genomsnitt cirka 200 elever/vecka innan Coronan. Sedan 1997 är han även verksam som professionell astrolog med konsultationer, föreläsningar och utbildningar. Anders leder praktisk yoga-undervisning, föreläser i yoga filosofi och dess historia samt leder mantrasång/ chanting. Förutom i Sverige har han hållit workshops i USA, Italien och Australien. Han är också en singer/ songwriter och överraskar gärna med att spela sin musik i Savasana (vila).

Mer info om Anders finns här!

Magdalena Potipas professionella resa började för mer än 40 år sedan som psykoterapeut. Hon har undervisat i personlig utveckling sedan 1975. Idag håller hon utbildningar, workshops och sammankomster i meditation, andlig utveckling och existentiella livsfrågor i Sverige, USA och Australien.

’Tidigt insåg jag att det inte räckte med enbart samtal för att läkas. Mitt sökande efter ett holistiskt perspektiv gick via den traditionella kinesiska medicinen TCM, Shiatsu (diplomerad), klassisk massage, Reiki Master till medial och andlig vägledning, kanalisering och healing på alla plan.’

Sagt om Magdalena.

Rebecka Walter 550 E-RYT diplomerad Ashtanga, Rocket, gravidyogalärare med utbildning inom yoga terapi. Hon började sin yoga resa 2009 i Australien och utbildade sig i Stockholm 2011 på It’s Yoga där Anders var huvudlärare. Sedan dess har hon dedikerat sig åt att undervisa och inspirera elever världen över. Hon specialiserar sig på att hjälpa människor hitta sitt unika uttryck i varje position för att skapa inre och yttre harmoni, balans och medvetenhet.

Med en bakgrund i Aromaterapi och healing för hon in en närande och rogivande energi i sitt sätt att undervisa för att skapa medvetenhet, integration och balans mellan kropp, sinne och själ.

Sagt om Rebecka.

NYTTIG INFORMATION:

Priset: 3990:- Early Bird (full betalning senast den 1 sep 2020), därefter 4450:-Anmälningsavgift 1000:-,
I priset ingår övernattning i delat rum (om 2 eller 3, det finns 1 4-bäddsrum som kommer att användas vid behov), samtliga måltider, mellanmål, yoga och workshops.

Om maten: Alla måltider serveras en härlig ekologisk vegansk buffé som tillagas av Shamabalas egna kockar och fina volontärer. Färsk frukt, torkad frukt och lite annat smått och gott kommer att finnas i stora salen. Vänligen kontakt oss om du har allergier eller något som vi behöver känna till vad gäller maten.
Dusch och toaletter delas på i 2 olika ytor, en för män och en för kvinnor. Du behöver ta med egna sängkläder och handduk. För 200:-/helg kan man hyra av Shambala.

Att ta med: vattenflaska, anteckningsmaterial, sängkläder, handduk.
Förkunskaper: Grundläggande kunskaper i Ahstanga eller annan Vinyasa Yoga.

Eventet är endast för dig som känner dig frisk och inte känner av några sjukdomssymptom. Läs mer om hur Shambala jobbar kring Corona här! Läs mer om Shambala här.

NOTERA: Vi håller oss regelbundet uppdaterad på nya direktiv från regeringen och Folkhälsomyndigheten för denna typ av event och kommer att anpassa retreatet därefter.

Bokning och information om plats:
Plats: Borntorpet 1, Shambala Gatherings I Skinnskatteberg (2 timmar från Stockholm med bil). Tågförbindelse finns, men vi försöker att ordna samåkning. Hör av dig till [email protected] om du har bil och kan tänkas dela, eller om du söker skjuts.

Boka din plats genom att mejla oss ditt namn och Rocket retreat på [email protected] och betala in anmälningsavgiften på 1000:- på bg 5070-7124

Platserna är begränsade enligt myndigheternas riktlinjer gällande Covid 19. Avbokningspolicy: Vid avbokning återbetalas deltagaravgiften minus anmälningsavgiften fram till torsdagen den 24 september 2020. Därefter sker ingen återbetalning annat än vid sjukdom då 50% återbetalas mot uppvisande av läkarintyg. I det fall eventet ställs in återfår du självklart hela avgiften. Vi ser fram emot att göra denna resa tillsammans med dig!

Preliminärt schema:

FREDAG

 • 14.30 Ankomst och incheckning
 • 15.00 – 16.30 Rocket Happy Hour, 90 minuters yoga praktik
 • 17.00 – 19.00 Opening circle
 • 19.00: Middag vegansk buffé
 • 20.00 - 22.00 Rocket yoga filosofi verktyg för transformation, personlig utveckling.

Kvällen avslutas med chanting till levande musik.

LÖRDAG

 • 07.30 – 9.15 Rocket 1 avslutas med yogra nidra meditation
 • 9.15 Frukost
 • 10.15 – 12.00 Vad händer när jag ändrar mitt perspektiv på det som är utmanande för mig i livet och på mattan?
 • 12.00 – 13.15 Redskap och teknik för att skapa flödet:
  • Upptäck kraften av Ujjai andning
  • Drishti och bandhas som verktyg i praktiken
 • 13.00 Lunch
 • 15.30 – 18.00 Lekfull Teknikklass: Rocket 2 med nedbrytning av ställningar där du får verktyg, tips och trix för att testa, modifiera, utveckla och bemästra
  • Olika nivåer av armbalanser
  • Bakåt-hopp, framåthopp, hitta lätthet och flöde i övergångar
 • Middag 19.00
 • 20.00 – 21.30 Rocket-filosofi: Vi utforskar våra förväntningar på oss själva, tankar om vad som är rätt och fel, bra eller mindre bra både på och utanför mattan.

Kvällen avslutas med frigörande chanting.

SÖNDAG

 • 07.30 – 9.00 Rocket 2 med meditation
 • 9.15 – Frukost
 • 10.15 – 12.30 Teknikklass

Du får verktyg, tips och trix för att testa, modifiera, utveckla och bemästra:

 • Olika typer av Huvudstående
 • Core övningar till Handstående
 • Pincha mayurasana
 • ”Flygande vinyasa” Hitta lätthet och lekfullhet i övergångar mellan ställningar
 • 13.30 - Lunch
 • 14.30 – 16.00 Vi knyter ihop säcken och avslutar den här helgen med meditativ chanting.
Shutterstock 1470994520 %281%29
Explore the difference between goals and visions
Gravity yogobe blog
How to understand yoga through gravity
Full complete yogobe blog
Full Complete Breath technique
Elaine de souza handstand yoga yogobe
What's up with all those Handstands? A lot.

Yoga & work out at home with Yogobe

Create account Try for free