Ashtavakrasana add 3 %281%29

Rocket® Vinyasa 100 h Yogalärarutbildning 2019 – Del 2 av 2

Date: 5 - 9 August 2020

Location: Studio Yogansa, Stockholm

Instructor: Anders Asker

Denna resa
är genomförd!

Hitta fler resor här!

Chevron white

Om utbildningen

Denna fortsättningskurs ger en 50 h certifiering enligt Yoga Alliance kriterier (RYT50). Denna utbildning vänder sig till alla som vill lära sig Rocket 2 och Rocket 3, för att kunna undervisa andra eller för att fördjupa och stärka sin egen yogapraktik.

För att delta i denna utbildning krävs dock att du redan har gått en 50 h Rocket utbildning.

This Teacher Training is open for English speaking students. For more information please contact Anders Asker: [email protected]

Vad är Rocket Vinyasa Yoga?

Rocket Vinyasa Yoga är en lekfull, snabbt flödande och fysiskt utmanande praktik. Den är skapad av Larry Schultz och är baserad på Ashtanga Vinyasa Yoga. Han var elev till Pattabhi Jois. Under de 3 år som Larry var yogalärare på turné med rockbandet Grateful Dead, utvecklade Larry sin undervisning och skapade Rocket-serierna.

Han ville ge yogan fri från den mer strikta Ashtanga traditionen och kom därför att kallas för “the bad boy of Asthanga”. Flöde, lekfullhet och humor kännetecknade Larrys undervisning.

Praktiken

I ett kraftfullt flöde länkas de stående ställningarna samman, först på höger sida och sedan på vänster sida. På så sätt skapas snabbt en känsla av fluiditet, styrka och djup.

I Rocket 2 följer man främst Intermediate Series (Nadi Shodana). Inslag av andra ställningar från Advanced A och B Series förekommer också. Fokus ligger på att flyta in och ut i inversioner och armbalanser, som ger en känsla av att flyga.

Rocket 3 är en ännu snabbare sammanslagning av Rocket 1 och Rocket 2 då 90 ställningar görs på 90 minuter. Fokus är total närvaro i nuet.

Utbildningens upplägg

För att kunna delta i denna utbildning krävs att du redan har gått en 50 h Rocket utbildning. I denna del ligger fokus på Rocket 2 och Rocket 3.

För att bli certifierad lärare i Rocket, 100 RYT, krävs 100% närvaro under utbildningsdagarna, att du har tillräcklig kännedom om serierna, gjort alla hemuppgifter, fått godkänt på det skriftliga provet och kan undervisa Rocket 1 och 2.

Labbklasser förekommer varje dag. Vi bryter ned alla avancerade ställningar såsom armbalanser, handstående, vridningar, bakåtböjningar med mera. Detta sker dels genom att göra ställningarna fullt ut och dels genom att modifiera med olika hjälpmedel. Vi kommer att öva oss mer i byten mellan positioner för att kunna flyta in och ut ur ställningar.

Eftersom Rocket är en stark fysisk yogaform, är det lätt att tro att det bara är en serie akrobatiska övningar i en bestämd koreografi. Inget kan vara mer fel. Kunskapen om yogisk filosofi, bandhas, drishti och framförallt ujjayi pranayama är några av våra viktigaste redskap på mattan och i våra dagliga liv.

Utbildningens innehåll

 • 140 positioner
 • Andning/ Pranayama
 • Drishti
 • Bandhas
 • Framåtfällningar och bakåtböjningar
 • Justering och Modifiering
 • Vikten av rätt stapling för upp-och-nervända ställningar/ inversioner
 • Pilates och andra övningar för bål, axlar, handled, armbågar
 • Viktförflyttning till händer och axlar
 • Flyta mellan positioner
 • Inversioner och handstående från stående ställningar
 • Armbalanser och inversioner från sittande positioner
 • Skapa flödande rörelser, långsamma ner på insidan för att skapa flyt, glida in i nästa ställning

Praktisk info

 • Datum: 5-9 augusti 2020
 • Plats: Studio Yogansa, Pipersgatan 26, Stockholm
 • Pris:
  • 11 900 SEK
  • Early bird t.o.m 19 maj 2020: 19 900 SEK för båda delar, läs mer om del 1 här.
 • Ingår i priset: Kurslitteratur
 • Förkunskaper: 50 RYT Rocket Yoga utbildning
 • Att ta med: Vattenflaska, anteckningsmaterial, penna
 • Lärare: Anders Asker samt assisterande lärare Rebecka Walter och Magdalena Potipa

Om lärarna

Anders Asker 800 E-RYT, är diplomerad Ashtanga, Rocket och Hathayogalärare utbildad i San Francisco och Stockholm. Han började undervisa yoga 1995 och har utbildat yogalärare sedan 2009. Han började med Kundalini Yoga 1991 och har sedan mötet med Pathabi Jois elev Larry Schultz 2006 blivit helt upplyft av flödet i Ashtanga Vinyasa Yoga. Han förmedlar denna passion och entusiasm i sin undervisning. Han är den ende certifierade lärare i Rocket Vinyasa Yoga i Sverige som har 300 E-RYT. Sedan 1997 är han även verksam som professionell astrolog med konsultationer, föreläsningar och utbildningar.

Rebecka Walter 550 E-RYT, är diplomerad Ashtanga, Rocket och Hathayogalärare. Hon började sin yogaresa 2009 i Australien och utbildade sig i Stockholm 2011 på It’s Yoga där Anders var huvudlärare. Sedan dess har hon dedikerat sig åt att undervisa och inspirera elever världen över. Med en bakgrund i Aromaterapi och healing för hon in en närande och rogivande energi i sitt sätt att undervisa för att skapa medvetenhet, integration och balans mellan kropp, sinne och själ.

Sommaren 2016 blev hon mamma, har vidareutbildat sig och leder numera också grupper i gravid- och mamma-babyyoga. Sedan början av 2019 är hon också certifierad Doula. Hon är mycket kunnig i alignments, justeringar vid t.ex. skador eller för gravida och också hur man bäst lägger upp en yogaklass.

Magdalena Potipas professionella resa började för 40 år sedan som psykoterapeut. Hon har undervisat i personlig utveckling sedan 1975. Idag håller hon utbildningar, workshops och sammankomster i meditation, andlig utveckling och existentiella livsfrågor i Sverige, USA, Australien och Israel.

’Tidigt insåg jag att det inte räckte med enbart samtal för att läkas. Mitt sökande efter ett holistiskt perspektiv gick via den traditionella kinesiska medicinen TCM, Shiatsu (diplomerad), klassisk massage, Reiki Master till medial och andlig vägledning, kanalisering och healing på alla plan.’

Shutterstock 1470994520 %281%29
Explore the difference between goals and visions
Gravity yogobe blog
How to understand yoga through gravity
Full complete yogobe blog
Full Complete Breath technique
Elaine de souza handstand yoga yogobe
What's up with all those Handstands? A lot.

Yoga & work out at home with Yogobe

Create account Try for free