Ashtavakrasana add 3 %281%29

Rocket®Vinyasa 100 h Yogalärarutbildning 2019 – Del 1 av 2

Date: 21 - 26 July 2020

Location: Studio Yogansa, Stockholm

Instructor: Anders Asker

Om utbildningen

Denna lärarutbildning består av två fristående 50 h moduler som vardera ger 50 RYT enligt Yoga Alliance. För dig som är yogalärare och har minimum 200 h RYT får då ytterligare 100 h certifiering enligt Yoga Alliance kriterier om du deltar i båda modulerna.

Denna utbildning vänder sig till alla som vill lära sig Rocket 1, Rocket 2 och Rocket 3, för att kunna undervisa andra eller för att fördjupa och stärka sin egen yogapraktik. Du kan välja att delta endast i modul 1 eller i båda modulerna. För att delta endast i modul 2 krävs att du redan har gått en 50 h Rocket utbildning.

This Teacher Training is open for English speaking students. For more information please contact Anders Asker: [email protected]

Vad är Rocket Vinyasa Yoga?

Rocket Vinyasa Yoga är en lekfull, snabbt flödande och fysiskt utmanande praktik. Den är skapad av Larry Schultz och är baserad på Ashtanga Vinyasa Yoga. Han var elev till Pattabhi Jois. Under de 3 år som Larry var yogalärare på turné med rockbandet Grateful Dead, utvecklade Larry sin undervisning och skapade Rocket-serierna.

Han ville ge yogan fri från den mer strikta Ashtanga traditionen och kom därför att kallas för “the bad boy of Asthanga”. Flöde, lekfullhet och humor kännetecknade Larrys undervisning.

Praktiken

Till skillnad från klassisk Ashtanga Vinyasa yoga länkas de stående ställningarna samman i ett kraftfullt flöde, först på höger sida och sedan på vänster. På så sätt skapas en känsla av fluiditet, styrka och djup.

I Rocket 1 följer man främst Primary Series (Yoga Chikitsa) i golvserien. Fokus ligger på att bygga upp core styrka, öppna höfter, hamstrings och rygg. Introduktion till armbalanser och inversioner.

Utbildningens upplägg

Utbildningen består av 2 fristående moduler. Första modulen är på 6 dagar och modul 2 är på 5 dagar. Varje modul berättigar till 50 h som kan registreras hos Yoga Alliance. Om du enbart vill delta i modul 2, krävs att du går modul 1 eller att du redan har gått en 50 h Rocket utbildning. Kontakta Anders Asker: [email protected] om du är osäker på om du uppfyller kraven.

I denna modul 1 ligger fokus mest på Rocket 1 och Full Primary Series (FPS).

I modul 2 ligger fokus på Rocket 2 och Rocket 3.

Labbklasser förekommer varje dag. Vi bryter ned avancerade ställningar såsom armbalanser, handstående, vridningar, bakåtböjningar med mera. Detta sker dels genom att göra ställningarna fullt ut, få djupare förståelse om varje asana och kunskap om hur de kan modifieras med olika hjälpmedel.

I båda modulerna kommer vi att öva oss i byten mellan positioner för att kunna flyta in och ut ur ställningar, men i del 2 sker ytterligare fördjupningar.

Eftersom Rocket är en stark fysisk yogaform, är det lätt att tro att det bara är en serie akrobatiska övningar i en bestämd koreografi. Det är långt ifrån sanningen. Praktiken vävs samman med den djupa kunskapen om yogisk filosofi, bandhas, drishti och framförallt ujjayi pranayama. Dessa är några av våra viktigaste redskap på mattan och i våra dagliga liv. Stor vikt läggs också på att öka din medvetenhet om vem du vill vara som person i vardagen eller i din undervisning som lärarens roll och hur du möter utmanande situationer.

Utbildningens innehåll

 • Djup genomgång av asanas ur Rocket serien
 • Andning/ Pranayama
 • Drishti
 • Filosofi och personlighetsutveckling
 • Meditation
 • Bandhas
 • Effektiv och säker justering och modifiering av asana
 • Vikten av rätt alignment för upp-och-nervända ställningar/ inversioner
 • Specifika övningar för bål, axlar, handled, armbågar
 • Teknik, konsten att flyta mellan positioner
 • Inversioner och handstående från stående ställningar
 • Armbalanser och inversioner från sittande positioner
 • Hur du skapar flöde i rörelser, långsamma ner på insidan för att glida in i nästa ställning med lätthet.

Praktisk info

 • Datum: 21 - 26 juli 2020
 • Plats: Studio Yogansa, Pipersgatan 26, Stockholm
 • Pris:
  • 11 900 SEK per del
  • Early bird t.o.m 19 maj 2020: 19 900 SEK för båda delarna. Läs mer om del 2 här.
 • I priset ingår: Kurslitteratur
 • Förkunskaper: 200h yogalärarutbildning i Hatha, Ashtanga eller annan Vinyasautbildning
 • Att ta med: Vattenflaska, anteckningsmaterial och penna.
 • Lärare: Anders Asker samt assisterande lärare Rebecka Walter och Magdalena Potipa

Om lärarna

Anders Asker 800 E-Ryt, är diplomerad Ashtanga, Rocket och ISHTA yogalärare utbildad i San Francisco och Stockholm. Han började undervisa yoga 1995 och har utbildat yogalärare sedan 2009. Han började med Kundalini Yoga 1991 och har sedan mötet med Pathabi Jois elev Larry Schultz 2006 blivit helt upplyft av flödet i Ashtanga Vinyasa Yoga.

Han förmedlar denna passion och entusiasm i sin undervisning. Han är den ende certifierade lärare i Rocket Vinyasa Yoga i Sverige som har 300 E- RYT i Rocket. Sedan 1997 är han även verksam som professionell astrolog med konsultationer, föreläsningar och utbildningar.

Rebecka Walter 550 E-RYT, är diplomerad Ashtanga, Rocket och Hathayogalärare. Hon började sin yogaresa 2009 i Australien och utbildade sig i Stockholm 2011 på It’s Yoga där Anders var huvudlärare. Sedan dess har hon dedikerat sig åt att undervisa och inspirera elever världen över. Med en bakgrund i Aromaterapi och healing för hon in en närande och rogivande energi i sitt sätt att undervisa för att skapa medvetenhet, integration och balans mellan kropp, sinne och själ.

Sommaren 2016 blev hon mamma, har vidareutbildat sig och leder numera också grupper i gravid- och mamma-babyyoga. Sedan början av 2019 är hon också certifierad Doula. Hon är mycket kunnig i alignments, justeringar vid t.ex. skador eller för gravida och också hur man bäst lägger upp en yogaklass.

Magdalena Potipas professionella resa började för 40 år sedan som psykoterapeut. Hon har undervisat i personlig utveckling sedan 1975. Idag håller hon utbildningar, workshops och sammankomster i filosofi, meditation, andlig utveckling och existentiella livsfrågor i Sverige, USA, Australien och Israel.

’Tidigt insåg jag att det inte räckte med enbart samtal för att läkas. Mitt sökande efter ett holistiskt perspektiv gick via den traditionella kinesiska medicinen TCM, Shiatsu (diplomerad), klassisk massage, Reiki Master till medial och andlig vägledning, kanalisering och healing på alla plan.’

Cancer nature therapy yogobe
To live after cancer – nature therapy
Foto magnus keijser ellie yogobe
Meditation as a sacred practice
Photo tania cappelluti yogobe
Self-care strategies for yoga teachers in light of Covid-19 – part 3
Eleonora ramsby herrera photo carla rey christen
Self-care strategies for yoga teachers in light of Covid-19 – part 2

Yoga & work out at home with Yogobe

Create account Try for free