Elina Sundström

Intuitionen tar lite längre tid än tanken och pratar inte alltid lika högt. Den behöver ofta tid, stillhet, ibland en stor dos mod – och den känns rätt i hjärtat.

Facts

Speciality: Journalist/skribent, författare, yogalärare inom hatha/vinyasa, yin & traumaanpassad yoga. Holistisk hälsa – träning, hälsocoachning, samarbeten för psykoedukation & kroppsbaserade metoder.

Location: Varberg

Website: elinasundstrom.webnode.se

Elina arbetar numera främst som content manager på Yogobe, men håller även yogaklasser i Varberg, där hon bott se senaste 3,5 åren. Med en bakgrund som frilansjournalist och författare har hon arbetat med uppdrag som yogalärare, träningsinstruktör, samt med mindfulness och hälsa ur ett socialt, existentiellt, psykiskt och fysiskt perspektiv. Bland annat genom upplevelser, utbildningar, resor, kurser och retreater. Hon har föreläst utifrån hennes böckers teman, med inriktning på hälsa ur ett helhetsperspektiv för individ eller kommun/organisation. 

Böckerna handlar om:

 1. Ideellt engagemang 
 2. Anhörigskap – för barn som växer upp i en familj där någon har fysisk eller psykisk sjukdom eller funktionsnedsättning, missbruk eller plötsligt har dött
 3. Hälsohets – om ätstörningar, prestationsångest, inre (o)hälsa som bland annat tar sig uttryck i ångest kring mat och träning.

Elinas drivkraft är att kunna förmedla dessa helhetsperspektiv till att bli konkreta och användbara in i ens eget liv, och också att det inte finns en enda väg som gäller alla. Olika metoder och teorier är som en verktygslåda. Någon får stöd i kroppsbaserade metoder, mindfulness och ACT, någon i psykologsamtal, mental träning eller MI. Ofta tror hon att det är gynnsamt med en kombination. Därför har hon samarbetat med andra, exempelvis terapeuter, folkhälsovetare eller organisationsutvecklare, i workshops och utbildningar. 

Elina är en nyfiken själ och hade gärna gått alla utbildningar själv, men då hade det tagit mer än hela livstiden. Men hon tänker också att jag vill fortsätta att vidareutbilda sig livet ut genom utbildningar eller böcker, retreater, samtal och möten – och samarbeta med yrkessamma inom olika områden.

Här på Yogobe älskar hon att få göra just detta: Att ständigt få lära, beröras och inspireras av människors personliga berättelser likväl som av människor som jobbar med psykologi, yoga, träning och friskvård på olika vis. Se kopplingar mellan olika läror och få förmedla det vidare, för andra att ta del av och förhoppningsvis bli lika engagerade utav.

Education:

 • Journalistik kandidatexamen, inr människa & miljö, Södertörns högskola
 • Universitets- och folkhögskolestudier i Kreativt skrivande/Litteraturvetenskap
 • 60 hp Organisation och Ledarskap, Linnéuniversitetet
  • Yogalärare (hatha, vinyasa), 200 hrs, Himalayan International Yoga & Research Center, Kathmandu
  • Yinyoga, Asia Spa och Online Yoga School
  • Traumaanpassad yoga med vidaremoduler yoga som stöd vid depression, bipolär, ångest, adhd, ätstörningar och missbruk samt trauma & kvinnor, Josefin Wikström
  • Yogalärare 100 hrs, Global Yoga, Stockholm
  • WS yoga i livet & WS anatomi och assistering, Everyday Yoga School
  • Medicinsk yoga, Yogakraft
  • Flertalet kortare workshops och klasser för lärare runt om i världen
  • Gruppträning, dipl. klassisk massage, motiverande samtal: Lillsveds idrottsfolkhögskola.
  • Ledarskap: STS-alpresor vandringsguide, Österrike
  • Ayurvedisk behandlingsterapeut/massör, Ayruvedaakademin, Stockholm
  • Thai yoga massör, Sunshine massage school, Chiang Mai
  • Flertalet olika mindre utbildningar inom hälsocoachning och mindfulness i arbetslivet samt ledarskapsutbildningar & ideella utbildningar i olika NGO:s

  Meditation as a tool for improving mental health
  Yoga from a scientific perspective – for a sustainable body, mind, and community
  Retreats & events
  Courses & Trainings

  ”The answers you seek never come when the mind is busy, they come when the mind is still.”

  Yoga & work out at home with Yogobe

  Create account Try for free