Välkommen till YOMI Yang

Välkommen till en resa på 10 veckor som vi hoppas och önskar kommer att vara antingen början eller fortsättningen mot att ta viktiga steg mot ett bättre självomhändertagande. Ett bättre självomhändertagande som i sin tur leder till ett ökat välmående med fler strategier för att hantera de svårigheter som nedstämdhet och depression bjuder på.

Du kommer i YOMI Yang att genom 10 kurstillfällen få ta del av en liten bit av den rikedom och kunskap som psykologi, yoga och mindfulness erbjuder.

Genom korta föreläsningar, praktiska övningar och yangdominerad, fysiskt aktiv yoga, kommer vi att guida dig igenom varje session, var och en med ett nytt tema. Kursavsnitt som alla syftar till att steg för steg hitta mer fungerande sätt att ta ta hand om dig själv i de svårigheter du upplever och samtidigt erbjuda en möjlighet till aktivitet och självreflektion.

Vem kan gå YOMI Yang?

YOMI Yang riktar sig framförallt till dig som känner dig nedstämd, upplever att du har fastnat i livet eller som känner dig deprimerad.

YOMI Yang kan användas efter att du genomgått psykologisk behandling för depression eller som komplement till annan psykologisk behandling. Upplever du svårigheter som är på en nivå att de kraftigt påverkar ditt dagliga liv rekommenderar vi alltid att du tar kontakt med vården för bedömning och rekommendationer kring ditt mående och dina behov.

Du behöver inte ha yogat eller mediterat innan och du behöver inte vara vig, fysiskt stark eller rörlig. Vi går igenom variationer och modifikationer för alla yoga- och meditationspositioner. Har du kända skador kan det vara en god idé att prata med en sjukgymnast om de positioner vi använder oss av för att få individuella anpassningar som är skonsamma för din kropp.

Det går bra att genomföra kursen om du är gravid. Har du några komplikationer i din graviditet rekommenderar vi att du pratar med din barnmorska först.

Mål med kursen

Hur du använder YOMI Yang online

Innan du sätter igång finns ett antal videosnuttar att ta dig igenom:

Varje avsnitt av YOMI Yang online består av följande delar:

Bra att tänka på

Kursen kommer att innebära mycket som känns nytt, en del som känns inspirerande och lättillgängligt och en del som kanske känns främmande eller tvivelaktigt. Det är helt okej, vår enda uppmaning är att med ett öppet sinne ta till dig det i kursen du finner meningsfullt, tillåta dig att ifrågasätta det andra och låta det ta den tid du behöver.

Vi kommer att guida och leda dig genom varje kursavsnitt via videosnuttar som innehåller såväl teori som praktik. Vi ber dig att respektera, ta hand om och lyssna till dig själv.

Kursöversikt

Mer om YOMI

Vill du veta mer om Yomi och grundarna Maria Johansson och Frida Hylander kan du läsa mer om dem här!

Coverfoto introduktionsvideor: Akira Visuals