Meditation forskning relaxation response

Forskning: Få ett friskare liv med meditation

26 juni 2017 | Av Ulrica Norberg

Den som mediterar regelbundet har fler aktiva sjukdomsfajtande gener än den som inte mediterar. Det visar Dr Herbert Bensons forskning kring The relaxation response – när återhämtningsfunktioner i kroppen slås på, i vaket tillstånd. Här berättar jag mer kring forskning och meditation!

Les hele innlegget.
Anna lugn andning yoga yogobe

Längtan efter lugn...

25 juni 2017 | Av Anna Fannberg

Lugn… Det är väl vad många av oss längtar efter? Ett lugn och en ro. Speciellt nu när juni för många har kantats av studentfiranden, skolavslutningar, sommarfester med jobbet och allt man ska hinna med innan man ska gå på semester och äntligen det där lugnet. Så hur hittar man då lugnet?

Les hele innlegget.
Midsommar yogobe

Midsommarrecept – cheesecake med jordgubbar & hallon

23 juni 2017 | Av Yogobe

Glad midsommar! Vi på Yogobe önskar dig en riktigt härlig midsommarhelg med god mat, massa roligheter, eller bara lugn och ro. :) Här kommer tips på en midsommartårta som är nyttig, supergod och svår att misslyckas med – recept från Nilla's Kitchen. 

Les hele innlegget.
Gravidyoga info%cc%88r fo%cc%88rlossningen yogobe cecilia olin

Gravidyoga – inför förlossningen

22 juni 2017 | Av Yogobe

"Du behöver inte öva dig på att föda barn, för det kan redan din kropp. Det du däremot kan öva på inför en förlossning är just avslappning och andning", säger doulan och yogaläraren Cecilia Olin. Här berättar hon mer om de fina effekterna av gravidyoga!

Les hele innlegget.
Hanna lo%cc%88fstro%cc%88m mo%cc%88te med yoga yogobe

Mitt möte med yoga: Sänka kraven på sig själv

21 juni 2017 | Av Yogobe

Yogan har för så oändligt många blivit ett ledljus i mörkret, ett stöd genom de svåraste stunderna i livet. Under Mitt möte med yoga delar våra medlemmar med sig av sina berättelser där yogan varit just detta för dem. Här berättar Hanna Löfström om hur yogan sakta men säkert gett henne en ökad förståelse för sig själv och livet, och bidragit till att hon funnit tacksamhet mitt i hennes för tidigt födda sons tunga start i livet. 

Les hele innlegget.
Idy yoga medma%cc%88nsklighet anna gordh humlejso%cc%88 yogobe

Att våga vara yoga

20 juni 2017 | Av Anna Gordh Humlesjö

"Det krävs en hel del mod att våga se att vi inte behöver vara perfekta för att ge och ta emot kärlek i en värld där vi bomarderas med budskap om att vi inte duger som vi är. Genom att praktisera yoga tillåts vi bli modigare och modigare." Imorgon är det Internationella Yogadagen, och jag vill uppmärksamma detta redan idag. 

Les hele innlegget.
Carolina molse o%cc%88dmjukhet till sig sja%cc%88lv yoga yogobe

När var du senast ödmjuk mot dig själv?

18 juni 2017 | Av Yogobe

Ödmjukhet. Vad innebär det för dig? Och när var du ödmjuk senast, mot andra, men även mot dig själv? Carolina Molse reflekterar här över hur lätt det är att låta pressen vi sätter på oss själva ta överhanden, inte bara i livet i allmänhet, utan även på yogamattan. Inspirerande, och en viktig tankeställare. 

Les hele innlegget.
Milla floryd flygande yoga yogagunga la%cc%88rare yogobe

Hur jag fick mina vingar och valde flygande yoga

17 juni 2017 | Av Milla Floryd

Att vända uppochner på perspektiven. Att avlasta kroppen och kunna slappna av. Att kunna ge ryggraden längd. En yoga swing, eller hammock, hjälper oss på många olika sätt. Här berättar jag hur jag förälskade mig i flygande yoga, och varför jag älskar denna yogaform så mycket. Allt som har lett till att jag nu håller yogalärarutbildningar inom flygande yoga! 

Les hele innlegget.
Gazpacho

Gazpacho med gräslökskompott

16 juni 2017 | Av Yogobe

Svalt och kryddigt – njut av en skön röd, uppfriskande soppa med en fyllig kräm på toppen – en riktig explosion av friska smaker. En härlig start på en middag för fyra eller en fräsch soppmiddag för två! Receptet kommer från boken En grön kärleksaffär av Viktor Ingemarsson och Alicja Wolk.

Les hele innlegget.
Yogaretreat norrland yogobe 3

Vad är ekologisk hållbarhet?

15 juni 2017 | Av Yogobe

Att skapa en medvetenhet är ofta första steget till en förändring. Vilket i allra högsta grad gäller ekologisk hållbarhet. Hur kan vi ta tillvara på vår fantastiska jord på bästa sätt? Maria Bergmark från Yogaretreats Norrland berättar här mer om ekologisk hållbarhet och vad det innebär – för att inspirera till en ökad medvetenhet.

Les hele innlegget.
Peter munteanu yoga rutin yogobe

Sluta inte med något som får dig att må bra!

14 juni 2017 | Av Peter Munteanu

Tempot är just nu högt för många inför semestrar och ledighet. Att ha disciplin till yoga och träning i vardagen kan minst sagt upplevas som en utmaning. Oavsett var man befinner sig är det viktigt att acceptera flödet i och ur olika faser och inte tappa sina rutiner. Inom yogan så pratar man om att man går igenom olika faser även i sitt praktiserande. Detta är väldigt spännande så läs läs och låt dig inspireras. Kanske kan mina ord och tankar inspirera dig och ge dig extra timmar till dygnet?

Les hele innlegget.
Yoga forskning artros yogobe

Forskning: Yoga hjälper mot artros

13 juni 2017 | Av Yogobe

Artros är den vanligaste formen av reumatisk sjukdom i Sverige. En studie vid John Hopkins University i Baltimore visar att yoga kan hjälpa mot sjukdomen. Efter studien kände deltagarna mindre smärta i lederna, blev rörligare, piggare och mådde psykiskt bättre. 

Les hele innlegget.
Tillra%cc%88cklig yoga milla floryd yogobe

Du är inte tillräcklig

11 juni 2017 | Av Milla Floryd

Att räcka till, detta ständiga dilemma i vardagen. Men vad innebär det då att räcka till, egentligen? Och tänk om motsatsen är mer hälsosam att föreställa sig? Att vi faktiskt inte räcker till – och att det därför gäller att välja. 

Les hele innlegget.
Protus 1200x600

En Frizon för ungdomar att utvecklas i

10 juni 2017 | Av Yogobe

Tonåren är en tid av sökande och utforskande, av världen, livet i stort och inte minst sin egen identitet. Detta är något ungdomar behöver få göra på egen hand, guidade och vägledda av oss vuxna. Men det behövs även plattformer där de under fria former kan få ventilera sina tankar samt få svar på frågor och funderingar om livet under trygga och glädjefyllda former. Genom årliga sommarläger i en härlig miljö skapar föreningen Protus just denna plattform. Här berättar mamman Lotta Hellman om föräldraskapets svårigheter och hur yoga såväl som Protuslägren ger ungdomar en så välbehövlig frizon att tryggt kunna utvecklas i.

Les hele innlegget.
Somrig chai chia recept en gro%cc%88n ka%cc%88rleksaffa%cc%88r

Somrig chai-chia

09 juni 2017 | Av Yogobe

Första sommarmånaden är här, så fira med att greja en riktig sommarfrukost i helgen! Låt inte kombinationen "chai" och "gröt" få dig att tro att detta är en höstvintrig rätt – för sommaren har aldrig smakat bättre. Chai-chian går utmärkt att förbereda kvällen innan! Receptet kommer från boken En grön kärleksaffär av Viktor Ingemarsson och Alicja Wolk.

Les hele innlegget.