Natur forskning

72 timmar i naturen mot stress

17 oktober 2017 | Av Yogobe

Kan man stressa ned med hjälp av naturen på 72 timmar? I september genomfördes en fallstudie för att undersöka hälsoeffekterna av att vistas i den svenska naturen. Studien gjordes i ett samarbete mellan Visit Sweden och ledande stressforskare vid Karolinska Institutet. Läs mer om den spännande studien här!

Les hele innlegget.
Ayurveda health by jasmin yogobe

Må strålande med ayurvedans Morgonrutin

15 oktober 2017 | Av Yogobe

Ayurveda, detta uråldriga hälsosystem, kan hjälpa oss att förstå vår egen kropp, vår personlighet och vårt beteende. Exempelvis finns enkla tips på hur vi kan starta dagen enligt ayurveda. Här delar jag med mig av en välgörande och skön morgonrutin som ger dig en fantastisk start på dagen!

Les hele innlegget.
Fisktacos nillas kitchen recept yogobe

Fisktacos med guacamole

13 oktober 2017 | Av Yogobe

Fisktacos – hälsosamt, smakrikt och lyxigt helgmys! Passar även som bjudmat. Med fräscha råvaror och hemgjord guacamole är fisktacos riktig supermat, maxat i näringsinnehåll, recept från Nilla's Kitchen. Trevlig helg!

Les hele innlegget.
Doula sto%cc%88d fo%cc%88rlossning yogobe rebecca carlowitz

Doula – stöd inför förlossningen

12 oktober 2017 | Av Yogobe

Vem stöder mamman inför marathonupplevelsen förlossningen? Partnern självklart, men även den kan behöva stöd. Att få in yoga i i livet både som icke-gravid och gravid, är ett sätt att öva på kropp- och sinnesnärvaro, vilket är otroligt värdefullt när ett barn ska födas. Här berättar Rebecca Carlowitz, naprapat, yogalärare och doula, mer om vad en doula är och hur vi kan hjälpa vid en förlossning!

Les hele innlegget.
Forandring foretag yoga yogobe

Att leva i förändring

11 oktober 2017 | Av Yogobe

Förändring… Låt oss umgås med ordet ett tag. Smaka på det. Vi använder oss alla av det, men vad är det, egentligen? Camilla Persson, ledarskapskonsult inom meningsstyrd organisationsutveckling, dyker här in i vad förändring verkligen innebär. 

Les hele innlegget.
Ayurveda holistisk halsa ma battre tia jumbe yogobe

Tias tips: Ökat lugn med ayurveda

10 oktober 2017 | Av Yogobe

I ayurvedan kan du hitta mängder av härliga rekommendationer för att leva balanserat, harmoniskt och hälsosamt. Det finns råd kring allt från hur du bör äta, sova och motionera, till yogarörelser och andningsövningar. I detta och tre kommande blogginlägg under oktober delar Tia Jumbe, ayurvedisk hälsorådgivare, yoga- och meditationslärare samt författare, med sig av sina favoriter. 

Les hele innlegget.
Ayurveda chakra energi forsberg schinkler yogobe

Balansera energipunkterna – dina sju chakran

09 oktober 2017 | Av Eva Forsberg Schinkler

Inom ayurveda ingår bland annat kunskapen om våra sju chakran, där obalanser kan uppstå. De kan även kopplas till de olika doshorna. Här kan du lära dig mer om chakran, och hur man i ayurvedan ser på den spännande kopplingen mellan det fysiska, energetiska och själsliga.

Les hele innlegget.
Tia jumbe ayurveda yoga yogobe

Ayurvedan – en vän för livet

08 oktober 2017 | Av Yogobe

Ayurvedan gav Tia Jumbe något magiskt hälsobringande – och en djup personlig förändring som hon inte var beredd på. Tia är idag ayurvedisk hälsorådgivare, yoga- och meditationslärare samt författare och berättar här mer denna holistiska livskunskap.

Les hele innlegget.
A%cc%88ppelpaj recept organicbymommy

Raw äppelpaj med raw vaniljsås

06 oktober 2017 | Av Yogobe

Äppelsäsong! Njut av denna hälsosamma godsak i helgen – för visst ligger det något i att ”an apple a day keeps the doctor away”… Receptet kommer från Organic By Mommy.

Les hele innlegget.
Yogagames yogobe sthlm

Yoga Games tillbaka i Stockholm i februari

05 oktober 2017 | Av Yogobe

Yoga från morgon till kväll hela helgen! Den 9-11 februari är Yoga Games tillbaka i Stockholm och Münchenbryggeriet för fjärde året i rad. Yoga Games har sedan starten i Göteborg lyckats etablera sig som Skandinaviens största och mest inspirerande yogakonvent. En helg där passionen för yoga förenar, ta chansen att yoga för din favoritlärare eller varför inte prova en helt ny lärare eller yogastil? Yogobe finns självklart på plats hela helgen!

Les hele innlegget.
Ayurveda fragor svar yogobe

Frågor och svar om ayurveda

05 oktober 2017 | Av Jasmin Hedlund

Ayurveda är ett fantastiskt verktyg för att balansera hela oss, såväl kropp som knopp. Men det kan vara lite klurigt att förstå sig på till en början. Här svarar jag därför på frågor från medlemmarna i Yogobes Facebookcommunity BEYOGA365 för att ge vägledning till hur vi kan använda ayurvedan i vardagen. 

Les hele innlegget.
Yogobe support jobb annons

Vi söker en inköps- och sortimentsansvarig

04 oktober 2017 | Av Instructor

Är du en digital, driven och glad person med förkärlek till träning, hälsa och ett intresse för yoga? Yogobe är ett digitalt företag och Nordens snabbast växande aktör inom yoga, hälsa och träning online. Nu söker vi en person som kan stärka upp vårt team med fokus på Yogobes produktbolag. Om du är en hungrig och självgående teamplayer så kan du vara just den vi söker!

Les hele innlegget.
Thereselogdahlbild

Bättre kroppsideal och ro i sinnet med yoga

04 oktober 2017 | Av Yogobe

Att döma är de flesta av oss duktiga på. Oss själva, andra, materiella ting, situationer. Genom att lära oss att se utanför tyckandets ramar så kan vi vinna glädje, till oss själva, till andra och till allt som livet ger. Här skriver Therese Lögdahl om hur yogan hjälpt henne, och ger tips på hur även du kan få verktyg för att skapa förändring i de mönster som inte gynnar dig.  

Les hele innlegget.
Magproblem sifo stress yogobe

Forskning: Var femte lider av magproblem

03 oktober 2017 | Av Yogobe

Nästan var femte svensk lider av magproblem – varje vecka. Dessutom har de som lider av magproblem problem allt oftare. Det visar Magrapporten® 2017, en undersökning av Kantar Sifo på uppdrag av Valio. Undersökningen visar att vanligaste orsaken till magproblem anses vara stress och att unga kvinnor är de som upplever mest problem med magen.

Les hele innlegget.
Ayurveda varadagsbalans holistiskt yoga yogobe

Oktober – höstinspiration med ayurveda

02 oktober 2017 | Av Linda Åslev

Naturen ändrar färg och går in i en lugnare fas – vilket kanske även passar oss människor? Oavsett var du befinner dig vill vi inspirera dig att se denna höstmånad genom ayurvedans lins. Att djupdyka med hjälp av den gamla indiska traditionen ayurveda: livskunskap.

Les hele innlegget.