Hyvinvoinnin aamurutiini 

23 oktober 2019 | Av Yogobe

Aikanen lintu madon nappaa! Päivän aloittamista joogalla kannattaa ehdottomasti kokeilla, mutta muutosta kannata kuitenkaan väkisin pakottaa.

Aamu-unisille rutiinin muodostaminen vaatii enemmän aikaa, ennen kuin aamuheräämiset alkavat sujua ja huomaat aamulla tehdyn harjoituksen tuomia hyötyjä arjessasi.

Olemme kaikki kuitenkin erilaisia ja toisille päivä- tai iltajooga sopii luontevammin. Tästä kirjoituksesta löydät vinkkejä siihen, miten aloittaa terveyttäsi parhaiten palvelevan aamurutiinin luominen.


Opettele kuuntelemaan kehoasi

Opettele kuuntelemaan kehosi viestejä sekä tutkailemaan elämänrytmiäsi. Milloin sinulla on parhaiten aikaa? Millaiset työajat sinulla on? Oletko aamuisin pirteä ja energinen, vai tarvitseeko kehosi hidasta herättelyä ja kunnolla aikaa käyntiin pääsemiseen? Jos sinulla on lapsia, mieti milloin he yleensä heräävät tai menevät illalla nukkumaan.

Apu arjen tasapainoon – aamujooga

Aamulla joogaamisessa on se hyvä puoli, että monesti kukaan ei ole häiritsemässä tai keskeyttämässä aikaasi matolla.

Aamulla harjoitteleminen luo myös pohjan koko loppupäivälle – kun päivä alkaa rauhoittumishetkellä ja ehkä muutamalla venytyksellä, saat paremman fokuksen ja rennomman otteen koko loppupäiväksi.

Vinkkejä hyvinvoinnin aamurutiineista

  • Hengitä muutaman kerran syvään vielä sängyssä maatessasi. Mieti päivän intentiota: miltä haluat tulevan päivän näyttävän? Hymyile vähän itsellesi ja mieti miten ihana päivä sinulla onkaan edessäsi. Ole iloinen ja kiitollinen siitä, että saat herätä uuteen päivään. Anna kehollesi mahdollisuus virittyä onnellisuuden tunteeseen ja erittämään hyvänolon hormoneja – oli se sitten pakotetun hymyn, tai aidon tunteen synnyttämänä. Fake it 'til you make it. Vinkki! Kokeile hymymeditaatiota kun heräät.
  • Anna puhelimen vielä olla. Se odottaa kyllä hetken. Anna itsellesi mahdollisuus olla vain itsesi kanssa, ilman netin valtavaa informaatiotulvaa sekä saapuneita viestejä ja sähköposteja.
  • Keitä vettä, kaada se kuppiin ja nauti tuoreen sitruunamehun (n. ¼ sitruunaa riittää) sekä halutessasi inkiväärin kera. Lämmin sitruunavesi auttaa ruoansulatusta käynnistymään, puhdistaa kehoa, vahvistaa immuniteettia ja on hyväksi iholle. Voit myös jättää edellisenä iltana lasillisen vettä pöydälle hapettumaan, lisätä siihen sitruunamehun aamulla ja nauttia juoman huoneenlämpöisenä tyhjään vatsaan.
  • Rullaa auki mattosi edellisenä itana. Asettele valmiiksi apuvälineet, mahdolliset kynttilät ja käyttämäsi äänentoisto, jos tykkäät joogata musiikin tahtiin. Näin sinun ei tarvitse muuta kuin kömpiä ylös sängystä ja istua "valmiiseen pöytään". Säästääksesi lisää aikaa, hoida suihkussa käyminen, päivän vaatevalinnat sekä aamupala valmiiksi edellisenä iltana. Kokeile aamulla vaikkapa tätä lempeästi virtaavaa joogaa.
  • Hemmottele kehoasi joko ihanan fyysisellä harjoituksella meditaatioon päättyen, tai vain istumalla hetken rauhassa. Muista, että viidenkin minuutin hengitysharjoitus on parempi kuin ei mitään! Älä koe stressiä asioista, joiden on tarkoitus parantaa hyvinvointiasi. Joinakin aamuina et ehkä ehdi tekemään yhtään mitään, eikä se haittaa. Pikkuhiljaa löydät itsellesi parhaat rutiinit, jotka tuovat parempaa oloa ja jaksamista elämääsi. Koska siitähän tässä loppujen lopuksi on kyse.
  • Syö ravitseva ja maukas aamupala. Tunnustele, mitä kehosi tänään tarvitsee. Jos runsaan aamupalan syöminen ei sovi sinulle, voi lasillinen smoothieta olla hyvä idea.

Parhaat hengitysharjoitukset aamuun:

Klass
10 min

Puste with

Nadi Shodana on hengitysharjoitus, joka puhdistaa nadeja ja rauhoittaa

Foredrag
5 min

Puste with

Tutustu Ujjayiin eli syvään kurkkuhengitykseen

Klass
15 min

Puste with

Tule tietoiseksi hengityksestäsi, niin sisään- kuin uloshengitykselläkin

Klass
10 min

Puste with

Rytminen hengitysharjoitus, jossa uppoudut hengityksen rytmiin

Ihanat joogaharjoitukset aamuun:

Klass
90 min

Yoga with

Flow & Yin –tunti, jonka teemana on ajatus siitä että olemme tarpeeksi juuri tällaisena.

Klass
20 min

Yoga with

Energisoiva ja virkistävä aamujooga antaa ihanan alun päivääsi!

Klass
30 min

Yoga with

Herätä kehosi uuteen päivään tämän harjoituksen avulla

Hyvinvoivan aamun meditaatiot:

Klass
20 min

Meditere with

Meditaatio täydellisen aamun aloitukseen

Ny
20 min

Meditere with

Denna mantrameditation baserad på ordens kraft är ett kraftfullt verktyg för självmedkänsla

Ny
20 min

Meditere with

Metta-meditaatio on buddhalainen meditaatio, joka keskittyy rakastavaan myötätuntoon itseä ja muita kohtaan.

Ny
15 min

Meditere with

Lempeä meditaatio sopii hetkiin, jolloin tunnet pelkoa tai ahdistusta ja tarvitset elinvoimaa ja valoa.

Yogobe

Me kirjoitamme, keräämme, luomme ja teemme parhaamme inspiroidaksemme lukijoitamme ja jäseniämme kestävään hyvinvointiin. Jos kaipaat sisältöä jostain tietystä aiheesta, älä epäröi ottaa yhteyttä: [email protected]