Yogobe – Årets Hälsoföretag 2017!

21 November 2017 | By Yogobe

Yogobe vann utmärkelsen Årets Hälsoföretag i Sverige 2017! Vi är så otroligt stolta och glada – tack alla som röstade! Alla vinnare av Swedish Health Awards utsågs i samband med Allt för hälsan-mässan.


På Swedish Health Awards valdes Yogobe till Årets Hälsoföretag med motiveringen: Yogobe har på fem år blivit marknadsledare i Norden yoga, meditation och träning online med videor som redskap för att möta och motverka stress, stillasittande och psykisk ohälsa. Med hög kvalitet arbetar man för social hållbarhet och hälsa hos individer, företag och i samhället. Till sin hjälp har man de främsta lärarna och profilerna på området. I sina egna sociala kanaler och forum når Yogobe idag flera hundratusen personer i veckan.

– Vi är oerhört stolta över utmärkelsen. Vi ser dagligen människors behov av stöd kring sin hälsa i en hektisk vardag och vi kämpar verkligen för att ge dem vägledning, säger Peter Munteanu, VD och en av företagets två grundare.

Peter Munteanu hjälptes själv av yoga efter en mycket svår utbrändhet som började med att hans ben slutade fungera. Det tog ett halvår innan han kunde gå obehindrat igen. Hans medgrundare Anna Reynold började yoga efter en bilolycka där hon skadade nacken. Båda märkte att yoga hjälper till med mer än fysiska åkommor och man startade företaget för att hjälpa andra. Behovet visade sig vara stort. Tjänsten har idag över 80 000 medlemmar som kan yoga, träna och meditera online på sina egna villkor, var och när man vill.

Många grupper har svårt att få till regelbunden träning och yogautövande. Exempelvis småbarnsföräldrar har svårt att komma hemifrån och för den som varit utbränd kan steget vara för stort för att ta sig någonstans vid en särskild tid. Yogaentusiaster och flera tusen yogalärare använder regelbundet tjänsten, vilket bidrar till att yogan växer med kvalitet. Man har också speciella kurser och program för att motverka stress och projektet Pausa smart för företag.

Man strävar ständigt efter att hjälpa nya grupper att må bra. Bland annat skänker man yoga och träning online gratis till studenter för att motverka stress och psykisk ohälsa hos unga. Tillsammans med en forskare i Lund har man även tagit fram speciella klasser för att motverka depressionen som följer av posttraumatisk stress, spelat in dem på farsi och arabiska, och asylsökande kan nu använda klasserna gratis i projektet Inner peace.

– Att bli Årets Hälsoföretag är en kvalitetsstämpel och vi hoppas utmärkelsen kan bidra till att fler vågar prova yoga och hitta redskap som hjälper just dem att må bra, avslutar Peter.

Lästips

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]