Yoga utanför mattan

29 September 2013 | By Yogobe

Höstterminen är igång och energin ligger rätt för att starta upp nya positiva vanor - följ med oss på Yogobe på vecko- och månadsutmaningar inom yoga, hälsa och träning. Sommaren är förbi, hösten är kommen och vi har börjat hitta tillbaka till mattan och vårt yogapraktiserande.


Månad för månad genom året får du inspiration från oss, och genom vår Facebook grupp #BEYOGA365, kraften i att vi är många som startar positiva vanor tillsammans. Under september månad låg fokus på de olika delarna av ett yogapraktiserande. Under oktober månad ligger fokus på att fylla på med näring efter att man tränat, energi i vardagen och att ta in de där sista solstrålarna innan vintern kommer.

Det är viktigt att inte tappa rutinerna och praktiserandet på mattan! Vill du påminna dig själv eller är ny i gruppen rekommenderar vi att du kikar på följande länkar från september:
1. Att bygga upp ett yogapraktiserande
2. De olika faserna man går igenom i yogan

Oktober: Att fylla på med näring efter din träning och energi i vardagen

Eva Forsberg Schinkler, Cecilia Duberg och Annika Sjöö från Team Yogobe kommer tillsammans med vår oktobergäst Filippa Salomonsson från Aftonbladet, vecka för vecka ge dig tips, råd och hemläxor med ambitionen att inspirera till små positiva förändringar i vardagen. Varje inspiratör kommer att presentera tre blogginlägg med ett intro, en uppföljning och det sista blogginlägget utgör en sammanfattning av veckan som gått.

Del 1. Eva vägledde dig genom den första veckan med tips och tankar ur ett ayurvediskt perspektiv. Missade ni Evas vecka så kan ni ta del av hennes blogginlägg nedan.
Steg 1: Yoga och ayurveda
Steg 2: Balansera din matsmältning
Steg 3: Att äta i balans utifrån Ayurveda

Del 2. Filippa Salomonsson, Aftonbladets hälsoexpert inspirerade och vägledde oss genom vecka två. Nedan kan ni läsa hennes inlägg.
Steg 1: Älska din kropp
Steg 2:  Ät mer basisk mat
Steg 3: Respektera dig själv

Del 3. Cecilia Duberg, Legitimerad psykolog och life-coach guidade oss genom veckan med hjälp av online-föreläsningar och hemuppgifter. Läs hennes inlägg här nedan.
Steg 1: Fånga kraften inom dig
Steg 2: Att vara viktig i sitt liv
Steg 3: Näring för själen och grönsaker för hjärnan

Del 4. Annika Sjöö, Hälsobloggare på aftonbladet.se Guidar oss genom den fjärde och sista veckan i oktober challenge utanför mattan.
Steg 1: Ren mat i en ren kropp
Steg 2: Innehållsförteckningar
Steg 3: Less crap - more food

När du tagit dig igenom dessa steg och fyllt på med kunskap och inspiration under 4 veckor välkomnar Magnus Ringberg dig till en månad av lek och funktionell träning på mattan.

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]