Sat nam finaste Yogobe yogisar!

17 June 2014 | By Emma Öberg

Det som stannade i mig efter en av helgerna under en yogalärarutbildning som jag håller är hur viktigt det är att se det som är starkt och göra det större, att se sin egen unika gåva, det som man redan har lätt för och utveckla det, och stärka det istället för titta på det som är svagt.


Det är lätt hänt att man fastnar i ett evigt: ”jag måste bli bättre, starkare, öppnare” även i yogan. Presterandet vi har med oss från vårt övriga liv tränger sig på och utan att veta om det så finns prestationen även i vår yoga, trots att yogans grundfilosofi är att du är ok på en gång, här och nu. Och det kan vara härligt befriande att ett tag fokusera på det som är starkt, vibrerande, unikt i dig, på det du redan har en fallenhet för och stärka det.

Energi lagen är enkel: As you worship so you become. Dit man riktar sin uppmärksamhet flödar pranan. Låt oss rensa ut stagnationer men inte fastna i dem, låt vår kunskap om vårt högre medvetande lyfta oss och låt oss se att redan nu finns det mycket i var och en av oss som är starkt och fantastiskt. När vi riktar vår uppmärksamhet mot det så kommer det att växa.

Jag har satt ihop en meditationssekvens för att stärka det som man redan är bra på; en meditation för andra chakrat, för flödet, kreativiteten, känslornas tillgänglighet, en meditation för hjärtat, för kärlek och medkänsla och kontakten med min själ och en meditation för tredje ögat, för intuition och expansion, för upplevelsen av sammansmältning. En njutbar sekvens där kvinnan i mig fick breda ut sig och blir sedd i områden som hon redan känner till och älskar.

Det blev ett jubel inuti! Vill du testa denna meditation? Klicka här.

Jag har även en kundaliniyogalärarutbildning på min yogastudio: Mangalam för dig som vill dyka djupare in i yogans värld.

Kram, Emma

Emma Öberg

Emma driver retreatgården Yoga Managalam och är internationellt diplomerad yogalärare, yogaterapeut och gongmästare.

Read more